Hoofdkraan afsluiten bij vervangen van thermostaat in bestaande kraan?

Der_roedie

 • #1
Onze HansGrohe ecostat select themostatische douchekraan moet steeds warmer gezet worden om een behagelijke temperatuur te halen. Ik wil daarom het thermostatische binnenwerk eens een nachtje in de azijn zetten om te zien of dat helpt.

Ik heb reeds wat video's gezien hoe ik dit zou moeten aanpakken maar geeft HansGrohe aan dat je ook de hoofdkraan dicht moet zetten.
Is dit echt noodzakelijk, immers de kraan waarmee je de douche aanzet blijft gesloten, ik wil alleen het thermostatische deel losmaken, dan gaat er toch geen water stromen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Het lijkt me toch erg verstandig om de hoofdkraan (of een tussen kraan in de leiding naar badkamer en warmwatervoorziening) dicht te draaien. Want je weet niet hoe die kraan exact in elkaar zit en een waterballet zit je ook niet op te wachten.

  Wat is er op tegen om de hoofdkraan even dicht te draaien tot je dat thermostatische deel eruit hebt en dan voorzichtig te proberen of er geen water uit komt als je de hoofdkraan weer open zet? Even met twee personen doen: één bij de hoofdkraan en één bij de badkamerkraan + communicatie tussen die twee. :wink:
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  De warme en de koude aan sluitingen staan op druk ook als je de afsluit kraan dicht hebt zitten van de kraan dus hoofdafsluiter dicht zetten.
  1675447260258.png
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  Water eraf, die thermostaat staat op volle druk, de kraan sluit de uitloop af, niet de toevoer.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu