Hoe vaak onderhoud aan CV ketel?

Heiloklus

  • #1
We hebben een 2,5 jaar oude CV ketel. Laatste checkis circa 1,5 jaar geleden geweest.

Hoe vaak moet je een CV ketel laten nakijken? (water bijvullen/expansievat kan ik zelf)
 

Xr8

  • #2
Kijk eens in de voorschriften van de fabrikant. Vaak wordt er jaarlijks onderhoud voorgeschreven om aanspraak te houden op fabrieks garantie.

Tevens is het een behoud van de spullen, een verkeerde afstelling kan schade toebrengen aan de apparatuur. Daarbij is een onderhoudscontract vaak niet heel erg duur. Wil je geen contract dan kun je ook jaarlijks zelf een bedrijf bellen. Zal je voorrij kosten en een uur kosten, en eventueel onderdelen ivm slijtage.

Altijd nog een stuk goedkoper dan onderhoud aan de auto. En we vinden het prettig als beide betrouwbaar zijn.

Succes.
 

Heiloklus

  • #3
Hey,

Garantie kan ik denk ik toch geen aanspraak op maken heb geen bonnen niks(vorige bewoners)

Maar jaarlijks een check is dus een goed idee. Wel vindt sommige abo's besst duur. Vandaar de vraag
 

Xr8

  • #4
Als de garantiekaart is ingestuurd dan lijkt me dat je ook recht hebt de eventuele overige garantie op bv een warmtewisselaar.

Daarbij is onderhoud zeker aan te raden, hierbij wordt het toestel afgesteld waardoor deze een goede verbranding houd. Tevens zal er naar een slijtage deel als ontsteek/ionisatiepen gekeken worden en deze indien nodig vervangen worden.

Wat betreft de prijs van de contracten, deze zijn er in vele prijsklassen. Vaak dekken de duurste alles tot aan onderdelen toe. Heb je bv eens een print kapot dan ben je in sommige gevallen zo 300 euro voor alleen de print kwijt. Dan heb je geluk als je een duur abonnement hebt, komt de klap niet zo hard aan. Heb je een goedkoper abonnement dan zul je het zelf moeten betalen. Blijft altijd een keuze van wat je zelf wilt.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu