Agpo Ferroli Megadens 4 126 tapwater OK; CV vaak storing

Janjanzen

  • #1
Hallo lezers,

Helaas ben ik de eigenaar van een Agpo Ferroli Megadens 4 126. Deze is in mijn nieuwbouw appartement geïnstalleerd 4 jaar geleden. Gedurende de 4 jaar had ik af en toe een A3 storing (met name bij wissel tussen CV en warm tap water). Hiermee was te leven, echter nu doet de CV het vaak niet.

Wanneer ik thuis kom doet de CV altijd de eerste run (zet de thermostaat handmatig omhoog). Vervolgens schakelt hij uit op 80graden CV water binnen 4min ongeveer. Veelal de tweede of derde schakelactie / run doet hij niet. Geen storing op display enkel hoor je de ketel volop draaien, maar geen vlam in de branderkamer. Op de thermostaat geeft hij aan dat er maximaal aangestuurd wordt (aantal vlammetjes).

Als ik de thermostaat omlaag draai en weer omhoog doe slaat de ketel wel aan maar ontsteekt hij niet (hoort maar 1x klik ipv 2x waarbij de laatste het gasblok is).

Als ik nu warm tapwater pak doet hij het meteen weer. Direct ontsteking op tapwatervraag en daarna gaat de CV ook weer voor de 1e run werken.

Door parameter "P04 Ontsteekniveau" te verhogen van 40% naar 80% slaat de ketel vaker goed aan. Alleen dan hoor je vaak een wat agressievere ontsteking (ketel lijk met hoger toerental ventilator te starten en ontsteken).

Agpo ambasadeur wil echter niet meer komen voor dergelijke grafo's..enkel blue sense of zo...

Wie kan mij verder helpen?

Mvrg Bert
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
3 wegklep defect ? lijkt of klep op ww stand blijft staan
 

Janjanzen

  • #3
Hartelijk dank voor je reactie.

Als de drieweg klep blijft steken komt toch veelal de A3 storing? Of wacht de ketel op een bepaalde terugmelding?

Wel vreemd dat dan de ketel toch gaat "opmoduleren" terwijl er geen vlam is. Ketel zal daar ook niet meer vanzelf uit komen tenzij ik de thermostaat naar lager zet.

Zijn dergelijke driewegkleppen uit elkaar te halen en te reviseren? heb nl nog complete pakking set liggen.

Groet BK
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu