Hoe rookgasafvoerkanaal aansluiten op plat dak?

Barkmakker

  • #1
Ik wil de schoorsteen van mijn dak verwijderen. Dit omdat ik het rookkanaal hieronder heb verwijderd en omdat het hele gevaarte zo lek als wat is. Echter het is een gedeelde schoorsteen met de buren. Van de oorspronkelijk 4 rookkanalen (2 x 2) hebben alleen de buren er nog maar 1 in gebruik als rookgasafvoer voor de gaskachel in de woonkamer.
Het betreft een plat dak wat opnieuw door een dakdekker wordt gelegd. Isolatie op het dak, tussen dakbeschot en dakbedekking. Ik heb met hem afgesproken dat ik zelf de schoorsteen van het dak haal en dat hij een dubbelwandige dakdoorvoer maakt op het rookkanaal wat nog in gebruik is. De buren vinden het trouwens prima dat ik deze aanpassing doe.
Het is een oud huis 1928 en de gehele schoorsteen van beneden tot en met op het dak is gewoon in het vierkant halfsteens gemetseld. Binnen kalkzandsteen, op het dak baksteen.
Mijn vraag is: hoe dek ik het rookkanaal af daar waar de dakdoorvoer komt. Deze is rond en kleiner dan het rookkanaal. Ik dacht zelf aan een plaat hout (welk materiaal??) met hierin een gat voor de dakdoorvoer. Aan de onderzijde een dunne plaat aluminium, met een rond gat diameter pijp min twee maal de dikte van de plaat hout. En dan zet/klop ik het teveel aan aluminium om naar boven. Is dit goed / overbodig / of zit ik er helemaal naast en moet dit anders?
en hoe maak ik een lekvrije aansluiting? tussen de kalkzandstenen van het rookkanaal en de onderkant van deze plaat hout? Gewoon flink kalkcementmortel erop? Er is ongeveer 2 a 3 cm verschil tussen de bovenste laag stenen en de onderkant van het dakbeschot. Of moet dit anders afgedicht worden?

Even een tekening en foto's ter verduidelijking:






Mvg, Mark
 

Kowrds

  • #2
Ik heb verglijkbaar probleem gehad lekkende en gescheurde schoorsteen die niet meer ingebruik is.en heb net als meerdere mensen bij mij in de buurt de schoorsteen door een dakdekker laten bekleden met dakleer. dit is tot op het bestaande dak door gevoerd.
en op de kanalen een kap tegen het in regenen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu