Kachel met 150mm uitgang aansluiten op 280mm rookkanaal mogelijk?

gianni_b

 • #1
Hallo, ik heb veel vragen op het forum gevonden van mensen die een kachel op een rookkanaal met een kleinere diameter willen aansluiten, maar ik wil een kachel met 150mm uitgang aansluiten op een bestaande rookkanaal met een diameter van 280mm.

Het betreft een open haard met een goed functionerende pijp (ronde, metalen pijp, 7 meter) een schoorsteen met trekkap die op dit moment gewoon in gebruik is, echter wil ik een kachel met hoge effcientie gebruiken.

Kan de pijp van de kachel met een verloopstuk op het veel grotere rookkanaal worden aangesloten, zou dat problemen geven met de trek?

Zo niet, wat zou een optie kunnen zijn? Flexibele pijp van 150mm door het rookkanaal trekken tot de trekkap en dan gewoon dezelfde (veel grotere) trekkap houden en de flexibele pijp rondom isoleren met glaswol waar de flexibele pijp het rookkanaal ingaat boven de kachel om tocht in het grotere 280mm rookkanaal te voorkomen?

Bedankt voor de moeite!
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • gianni_b

  • #2
  Het betreft een 5kw houtkachel trouwens.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #3
  ik zou er een of een vaste dubbelwandige pijp 150mm inmaken of er een 150 flex intrekken en dan afvullen met vermiculiet
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu