Hoe afdichten raggels/tengels bij de muur?

Mercator

  • #1
Klusgenoten,

Ben druk bezig mijn zolder aan het isoleren. Volgorde van buiten naar binnen: houten dakbeschot -> dampopen scherm -> glaswol dekens met alu rug. De alu rug op het glaswol is het dampdichte scherm. Daarna uitraggelen.

Het zijn glaswoldekens met een spijkerflens, dus die 'niet' ik vast en plak ze af met alutape. Helemaal goed. Ik zit alleen even te piekeren hoe ik de aansluiting op de muur zo dampdicht mogelijk krijg, want de kopse kanten van de dekens hebben natuurlijk geen spijkerflenzen. Ik plaats de dekens wel zo strak mogelijk tegen de muur. Maar aftapen heeft geen zin op bakstenen, alles laat weer los.

Ik zat er over te denken om de raggel die tegen de muur komt, ongeveer een halve centimeter van de muur te houden en de kier dan vol te purren. Dat plakt dan ook wel de deken aan de muur denk ik. Nu las ik weer dat pur niet helemaal dampdicht is dus dat is misschien geen optie.

Kitten is lastiger, de muren zijn schoon metselwerk dus vrij onregelmatig oppervlakte en dan vliegen de kitpatronen er doorheen.

Heeft iemand nog een goed idee?
 

Fiesiekus

  • #2
Die halve cm een paar mm maken en dan met een siliconen- of acrylkit dichtmaken. Je kan ook een andere plastic tape erlangs plakken die wel vasthoudt op de muur (ik zou niet weten welke overigens), maar de meeste plasticsoorten zijn hardstikke dampdicht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu