Boorgat in achtergevel onder maaiveld afdichten

Oostpoort

  • #1
Ik wil een CAT6 kabel via de buitengevel in de spouwmuur krijgen middels een boorgat vlak onder het maaiveld. Daar gaat vervolgens een flexbuis doorheen met daarin de (outdoor/waterdichte) CAT6 kabel. Hoe kan ik de speelruimte tussen de flexbuis en het boorgat het best opvullen? Purschuim of met 'Amerikaanse buffel' Rubber Seal?

Hoe diep onder het maaiveld zou ik eigenlijk het beste kunnen boren? Er ligt daar een flinke laag zand waar tegels overheen komen.

Het boorgat wil ik overigens naar binnen toe schuin omhoog boren, ik hoop dat dat ook iets helpt tegen het inlopen van water via de grond. Boven het boorgat zit op ongeveer 2m hoogte een halfsteens schoonmetselwerk inbouwdoos waar de kabel naartoe moet. Ik wil de kabel overigens beslist niet langs de buitenkant van de gevel laten lopen.
 

Oostpoort

  • #2
Nog geen enkele reactie, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Is dit zo'n slecht idee? Of is het opvullen helemaal niet belangrijk?

Het boorgat (inmiddels daadwerkelijk geboord) is 24mm en loopt met 45 graden schuin omhoog naar binnen toe. Er gaat vanmiddag 3/4 flexpijp doorheen.

Is er trouwens een goede manier om flexpijp vast te maken aan een schoonmetselwerkdoos? Het zou jammer zijn als de flexpijp terugschiet in de spouw en ik hem er weer uit moet vissen. Ik heb geloof ik wel eens gezien dat er een stuk installatiedraad om het uiteinde van de flexpijp was gedraaid zodat hij niet meer terug door de opening past maar ik vraag me af hoe stevig dat zit en of het beter kan.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #3
Polymax o.i.d. voor beide vragen.
Verder max het niet zoveel uit, als je tenminste geen last hebt van hoog grondwater.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Ik zou het ook eerder kitten dan pur spuiten. Inderdaad een polymax of sealer ofzo
 

Oostpoort

  • #5
Polymax heb ik ook nog liggen dus dat gaat hem dan worden.

Mijn dank aan jullie beiden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu