Hoe zeer kleine kier kozijn-muur afdichten?

Plukklus1

  • #1
Hoi,
Ik hoopte hier op een tip hoe verder te gaan met een projectje in mijn woning.
Ik heb de afwerklatjes die op de muur-tegen de houten kozijnen die in mijn woning zitten (1982) verwijderd. Ik kwam toen vergane compriband tegen, purschuim en vaak hierover Of alleen, oude brokkelige stopverf.
Alles verwijderd en nu schone kieren.
Nu zit er tussen het kozijn en de betonnen muren een kier. In feit direct contact met de spouw. Op veel plekken is deze op te vullen met compriband en evt. wat flexibele purschuim. Hierover doe ik dan weer zelfplakkende luchtdichte vliestape. Daarna weer latjes er tegen, afkitten en stuccen en klaar.

Echter....kom ik op een aantal plekken kieren (tussen kozijn en muur)tegen van 1 a 2 mm. Hier zat ook de oude stopverf op gesmeerd. Er kan geen compriband tussen en flex purschuim lijkt mij geen goed idee bij zo een kleine voeg.
Ik wilde deze afkitten aangezien er ook een ouderwetse kit (de stopverf) op zat. Maar misschien heeft iemand anders een tip?
Wat zou jij mij aanraden? Ben erg nieuwsgierig geworden.
 

Emiel1

  • #2
LS,

Ik begrijp dat u de naden ook na kitwerk etc weer verder gaat afwerken met latjes oid, dus de kit hoeft niet goed overschilderbaar te zijn. Ik zou zelf een polymeerkit gebruiken, bijv. Polym** .NB Bouwkitten hebbn meestal een minimale voegbreedte nodig van ca 6 mm. Bij Polym** wordt het niet aangegeven, maar mijn ervaring is dat dit spul ook goed te gebruiken is bij kleine voegbreedtes.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Graag een overzichtsfoto. Dit is binnen? Wordt er nog geisoleerd?
 

Plukklus1

  • #4
Bedankt voor de antwoorden tot nu toe!

Ah deze kit heb ik nog liggen. Echter het is idd zo dat kleine kieren niet officieel worden ondersteund door veel merken. Ieder geval moet de kit goed flexibel zijn vanwege betonnen muur - houten kozijn. Ik zat zelf te denken aan de glaskit hy****se** van het *vogel merk. Evt wat ruimte maken achter de latjes met de frees.

Het betreft alle kozijnen, in de binnenkant, van de gehele woning. De foto van mijn eerste bericht is een stukje van 1 raamkozijn die ooit heel strak tegen de betonnen binnenmuur is gemonteerd.

Er wordt in de spouw niet verder geissoleerd, er zit al glaswol tussen. Zelf zorg ik waar het kan voor compriband met hierover (waar dit kan)een laagje flexpur. Op zich is het zelfklevende luchtdichte vliesband van het duurdere groene merk een extra tocht afsluiting.

Mocht iemand nog zeggen...Niet/nooit aan de dagkant zo een kier afsluiten met kit ...want...
Ik hoor het heel graag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu