Afdichten doorvoer coax kabel

Jeff123

  • #1
Goedemorgen,

Wij hebben een groene coaxkabel welke vanuit de voortuin ons huis binnenkomt.
Nu is het gat erg groot en wil ik het graag zo goed als mogelijk afdichten. Echter moet de kabel wel “heen en weer” kunnen.

Wat is hierin de beste methode?

pur schuim?
kit ? Zoja welk soort ?

eventueel belangrijk om te weten. De muur gaat gestuct worden.

Alvast bedankt!

IMG_2454.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Mijn ideale methode van die dunne soepele plastic verpakking er in stoppen. Neemt geen vocht op en je trekt het er zo weer uit. Kabel erbij en plastic er weer in proppen.
 
  • Like
Waarderingen: Jeff123

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Normaal loopt zo'n bamboekabel niet zomaar door de kamer maar is deze of was deze afgemonteerd op een stopcontact voor coax.
Nu worden deze vrijwel nooit netjes afgemonteerd op een inbouw stopcontact (te veel werk) maar op een opbouw variant en deze dekt dan ook meteen het gat af.
Zo te zien is de kabel netjes in een buis aangebracht dus om hem netjes af te werken het gat wat groter maken, inbouwdoos monteren, daar de kabel in oprollen oid. en voorzien van een deksel, stukadoor alles netjes af laten werken, wordt de aansluiting gebruikt dan het inbouwraam op de inbouwdoos monteren (kun je meestal simpel van de opbouwvariant schroeven) en het afdekraam monteren. (kun je ook opnieuw gebruiken van de opbouwvariant maar zijn ook passend bij je overige schakelmateriaal te vinden)
Wordt hij niet gebruikt dan kan een toekomstige bewoner hier mogelijk wel gebruik van willen maken voor zijn internet dus zal hij wel terug te vinden moeten zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu