Hemelwaterafvoer hulpstukken

CorJawel

  • #1
Als gevolg van verzakking is de horizontale buis van de hemelwaterafvoer los gekomen/gebroken van de verticale buis.
In de bocht van de horizontale afvoer (deze verdwijnt direkt onder het huis dus daar kan ik verder niet bij) heb ik een PVC buis geplaatst tot een meter boven de grond.

Nu ben ik op zoek naar een koppeling tussen beide verticale delen.
Een schuifmof leek mij een eenvoudige oplossing tot ik na diverse winkels te hebben afgelopen te horen kreeg dat een schuifmof van 80 mm helemaal niet bestaat.

Weet iemand nog een andere oplossing? Of moet zo'n schuifmof gewoon bestaan? Binnen dit forum heb ik ook al gezocht, ook via diverse links naar verkopers van hulpstukken, maar een schuifmof van 80mm ben ik ook hier niet tegengekomen.
Groet,
Corrie
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Ik heb net even in de catalogus van één van mijn groothandels gekeken. Moffen voor regenwaterafvoerbuis zijn daar te koop in 60, 70, 80 en 100 mm. Lijkt mij dus geen probleem om de goede maat te vinden.

Misschien heb je gezocht bij moffen voor binnenriolering, want daarvoor zijn de standaard maten 50, 75, 90, 110.

Hemelwaterafvoer heeft een andere matenrange. Lang leve de standaardisatie. :roll:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Gelukkig is de standarisatie niet zover doorgevoerd, wat dacht je van klussers die hwa gebruiken als afvoer voor de wasmachine ?
 

Sewerboy

  • #4

Dit is een verlengde mof 80mm. Kun je een stuk over buis heenschuiven en terug laten zakken in leiding die uit grond steekt.
 

CorJawel

  • #5
Bedankt voor de snelle reacties. De verlengde mof zie ik helemaal zitten. Inmiddels ook op internet terug gevonden. Gelukkig dus geen hele nieuwe regenpijp zoals in de winkel geadviseerd werd :?

Tnx
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu