Tuinhuis en hemelwaterafvoer

Wielag

  • #1
In 2007 heeft mijn man een tuinhuis gebouwd met daaraan een regenpijp die de grond inging. Nu 14 jaar later zijn er ineens problemen met de afvoer. De dakgoot lekte, ik ging de ladder op (74 jaar) en haalde blad en rommel weg uit de goot. Vond het vreemd dat er onder het bladgaas geen blad lag maar wel veel modderachtige troep. Alles schoongemaakt. Emmer water erdoor en jawel het water liep weg. Nog een emmer om het schoon te spoelen en toen begon de ellende weer. het blijkt dat het water niet meer wegzakt in de pijp maar blijft staan en zelfs omhoog komt. Wat kan er aan de hand zijn.
Ik herinner me dat mijn man destijds een een grindput heeft gegraven. Onder de grindput is kleigrond. Waar die put precies zit weet ik niet. Een stuk opengegraven maar niets te vinden. Ik kan het hem helaas niet meer vragen omdat hij overleden is. Zit ongelooflijk omhoog met de situatie.
kan het zijn dat de grindput vol zit? Kan het zijn dat de kleigrond zo verhard is (voelt echt als steen) dat het water niet meer weg kan? Maar waarom heeft het dan 14 jaar prima gewerkt.
Inmiddels nieuwe buis geplaatst met bochtjes en al wat nodig is. helaas helaas, het water blijft in de buis staan. Het regenwater wat in het gat staat zakt nu wel heeeeel langzaam weg maar niet door de pijp.
Heeft iemand een advies voor me? Graag bericht.
Met vriendelijke groet, Willemijn
0A1429DF-BD3A-44BD-A170-9809ED413F65.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Misschien met een grond boor door die harde kleilaag heen boren zodat water door de harde laag kan.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Wielag

  • #3
korte versie: ik heb een infiltratieput achter mijn tuinhuisje. Die werkte 14 jaar probleemloos. Nu loopt er ineens geen water meer weg, de hwa-pijp loopt vol en daarna loopt de goot over. Er is geen verstopping in de pijp. Wat kan hier spelen? Weet iemand een oplossing?

ga ik proberen Henk, dank! Wordt vervolgd.
 

Wielag

  • #4
Heeft niet geholpen. 70 cm dieper geboord. Verder lukt niet met de grondboor. Verandert niets helaas
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Wat is een infiltratieput?

Het enige waar ik in geloof is een infiltratiekrat bekleed deze moet je aan de buitenkant bekleden met een doek waar alleen water doorkan en geen zand of aarde.
Een gat in de grond en daar grind ingestort werkt tijdelijk. Je zou nu het grind eruit kunnen halen en schoonmaken. De wand bekleden met filterdoek voor water of nog beter een zak maken deze in het gat plaatsen en het grind weer terug.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Misschien staat hier wat tussen Infiltratieput schoonmaken - Google zoeken

Het kan ook wezen dat door van zomer het zo droog was het grond water erg laag was en dat de filtergaatjes dicht gaan zitten of hard zijn geworden door droogte en nu met water wat meer valt nu dat het er op blijft liggen zodat het niet via zijkanten weg wil meer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu