Gemetselde sifon hemelwaterafvoer garage?

Geeteezes

  • #1
Goedemiddag allemaal,

Binnenkort wordt onze garage opgeknapt en wordt onder andere het platte dak vervangen voor een puntdak. Daarvoor wilde ik kijken of de huidige hemelwaterafvoer goed werkt, aangezien ik een natte vlek rondom de buis zag. Ik heb hier een flink stuk uitgegraven. Met het leggen van de elektra naar de garage heb ik gezien dat er een gres buis naar de garage loopt. In de garage kan ik deze niet terugvinden, maar wel een soort gemetselde put. Deze zat helemaal vol zand, maar toen ik hem heb leeggeschept leek het op een soort gemetselde sifon. De PVC buis kwam vanaf het dakje in het gat links uit (binnenin de garage). Daaronder zit op ongeveer 60-70 cm diep een plateau, waarna het water opzij gaat en weer omhoog. Ik vermoed dat het daarna op de gresbuis zit aangesloten, maar hier kan ik niet bij. Toen ik alle grond eruit had gehaald, stroomde hij weer goed door. Met de tuinslang vol erin en tegelijk volle emmers water erin gooien kreeg ik het waterniveau niet hoger. De garage is in de jaren 60 of 70 gebouwd.

Ik ben niet bekend met deze constructie, dus mijn vraag is nu; laat ik de put helemaal leeg? Of vul ik deze met grof grind oid? Het lijkt me sowieso verstandig om een deksel te maken zodat hij niet weer vult met aarde. De buis stak nu een paar centimeter in de put.

Bedankt alvast voor de input!

WhatsApp Image 2021-07-03 at 13.34.00 (1).jpeg WhatsApp Image 2021-07-03 at 13.34.00 (2).jpeg WhatsApp Image 2021-07-03 at 13.34.00.jpeg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Deksel maken.
 

Geeteezes

  • #3
Dit leek ons ook de beste optie, bedankt!
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Een betontegel is daar prima geschikt voor, als 30x30 te klein is, 40x60 gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu