Help verbouwing met veel vragen!

Kluscharlie

  • #1
In juni/juli ben ik van plan te gaan verbouwen. Achter mijn huis staat tegen mijn buitenmuur een aanbouw. In deze aanbouw is stroom, gas, water. De vroegere buitenmuur (van het huis) met kozijnen en deur staat er nog. Ik heb dus twee deuren en kozijn achter elkaar.
Het is de bedoeling dat ik de kozijn uit de binnenmuur haal en daar een schuifpui inzet. Verder moet er dan een convectorput komen. Tevens wil ik in de aanbouw ook een schuifpui plaatsen. Mijn vragen:
- kun je de kozijnen er zomaar uithalen en er een schuifpui plaatsen??
- Heeft iemand ervaring met plaatsen schuifpui en heeft hij/zij tips? Hoe kan ik het best handelen?
- Ik heb betonnenvloer met daaronder een kruipruimte. Hoe kom je het gemakkelijkst door het beton heen?
- Kun je een convectorput aan het betonvloer hangen hangen?
- Het huis is op palen gebouwd hoe zit dat dan met de fundering als ik een gat maak in de vloer?
- Weet iemand nog een adresje waar ik goedkoop een convectorput en schuifpuien kan kopen. de afmetingen zijn ongeveer voor put: 2.40 lang, 40 breed.

Alle antwoorden zijn welkom?
 

Fiesiekus

  • #2
Een convectorput kan je zelf maken en plaatsen, zie dit bericht: Zelf convectorput installeren... zelf doen.

Je overige constructieve vragen zijn niet vanachter PC s te beoordelen. Daarvoor moet een aannemer/constructeur ter plekke e.e.a. opnemen en beoordelen.
 

Kluscharlie

  • #3
Bedanktvoor het antwoord. Ik heb een specialist laten kijken naar mijn plannen. Een convectorput kost met inbouw ongeveer 1000 euro en die schuifpuien samen ongeveer 4000 euro. Boven de kozijnen is een draagbalk, dus de kozijnen kunnen eruit!
Als ik dingen tweedehands bekijk en zelf maak ben ik rond de 3000 euro kwijt. Ik ben dus extreem gemotiveerd tot klussen. Verder ben ik leerkracht dus heb tijd genoeg. Ik ben benieuwd of er nog mensen zijn die event. mijn overige vragen kunnen beantwoorden. In ieder geval bedankt!!
 

Toon

  • #4
Kluscharlie schreef:
1. Ik heb betonnenvloer met daaronder een kruipruimte. Hoe kom je het gemakkelijkst door het beton heen?
2. Het huis is op palen gebouwd hoe zit dat dan met de fundering als ik een gat maak in de vloer?
3. Weet iemand nog een adresje waar ik goedkoop een convectorput en schuifpuien kan kopen. de afmetingen zijn ongeveer voor put: 2.40 lang, 40 breed.
Op deze 3 vragen dan:

1. Voor de convectorput neem ik aan? Je kan zelf aan de slag met een kangoo oid of je laat een gat zagen of zaagt dat zelf. Ik zou er wel eerst een deskundige naar laten kijken of eea mogelijk is.

2. Schakel een deskundige in.

3. Adressen worden op dit forum niet verstrekt, daar zal je zelf naar op zoek moeten. Kijk eventueel eens naar tweedehands materialen op de bekende sites of bij een plaatselijk sloopbedrijf.
 

Kluscharlie

  • #5
Oke, bedankt voor het antwoord. Ik realiseer mij natuurlijk ook dat mijn vragen vanachter een computer moeilijk te beantwoorden zijn . Het feit dat er dikwijls verwezen wordt naar een expert zegt mij genoeg! Nogmaals bedankt voor jullie antwoorden!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu