Hellend dak zolder isoleren

PeterBart

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een aantal jaar geleden een jaren ’70 woning gekocht met een gordingdak. De zolder bestaat uit twee delen: een gerenoveerde slaapkamer en een voorzolder. De slaapkamer en voorzolder zijn gescheiden door een niet dragende muur.

Slaapkamer:
De slaapkamer is +- 10 jaar geleden gerenoveerd, er is een dakkapel geplaatst en het hellend dak is vanaf de nok tot het knieschot netjes afgewerkt met gipsplaten, waar glaswol (+- 8cm) op papieren cachering achter zit. Als ik achter een plafonddoos kijk zie ik wel wat aluminium folie, maar niet aaneengesloten.

Achter het knieschot zijn EPS platen (40mm) gemonteerd tegen het dakbeschot, maar op ongeveer 1/3e deel zit helemaal niets en kijk ik direct tegen het hout.

Voorzolder:
Op voorzolder varieert de situatie: op veel plekken kijk ik direct tegen het dakbeschot, op veel plekken zit 4cm EPS, op sommige plekken zit glaswol op papieren cachering.

Het dakbeschot bestaat uit houten planken met mes- en groefverbinding, waar het nog flink tussendoor tocht. Tussen de dakpannen en het beschot zit geen folie.

Mijn idee is als volgt: het slaapkamerdeel dat netjes is afgewerkt zo laten als het is. Slaapkamerdeel achter het knieschot tot aan de dakvoet 14cm glaswol plaatsen, afsluiten met klimaatfolie op het rachelwerk. De voorzolder idem.

Ruim 2/3e van het dak wordt op deze manier dan opnieuw geïsoleerd. Ga ik op deze manier geen vochtproblemen creëren in het overige deel?

Plafonddoos.jpeg Slaapkamerdeel.jpeg slaapkamerdeel2.jpeg achterknieschot.jpeg voorzolder.jpeg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
ik zou dan alles eruithalen en dan goed isoleren en dampdicht afwerken, als de isolatie wat er nu zit niet dampdicht is aangebracht en de ruimt wordt gebruikt is de kans groot dat er condensatie gaat plaatsvinden met alle gevolgen van dien
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu