Hardnekkig verstopte hemelwaterafvoer

L.Huurman

  • #1
Het hemelwater loopt met een 70 mm buis het huis in.

Een paar meter verder onder het huis zit een met een flexibele buis niet weg te krijgen "prop". Ook de hogedrukspuit heeft niet geholpen. Met een harde pijp kan ik er niet in.

Bestaat er zoiets als een kleine vergruizer op een flexbuis, die met een boormachine is aan te drijven of weet iemand een andere oplossing? De buis in de kelder open zagen is het laatste wat ik zou willen doen.

Bij voorbaat dank.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
De druk van een hoge druk spuit is na een paar meter niet echt doelgericht meer.
Ik neem tenminste aan dat je niet met de lans van de spuit tot aan de prop bent gekomen?

Kan je misschien proberen een tuinslang de regenpijp in te drukken tot aan de prop en dan de kraan vol open en met de slang een beetje te jutten zodat e.e.a. los komt?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Is er op die hoge drukspuit een speciaal ontstoppings hulpstuk gebruikt, of alleen met de hogedrukspuit erin gespoten? Een speciaal hulpstuk (aan een speciale slang) geeft meer kans, maar met een huis/tuin hogedrukspuit lukt het ook daarmee niet altijd.

Anders rest er denk ik niets anders, dan er een gespecialiseerd bedrijf bij te halen.
Een redelijke kans, dat deze dit in orde kunnen maken zonder hakwerk.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ga nooit met een apparaat dat beschadigingen kan veroorzaken een buis in die in/onder een huis loopt, bij beschadigen is vervanging vaak een groot probleem.

Een specialist heeft speciale apparatuur, normaal hebben ze verstopping zo verholpen.
 

L.Huurman

  • #5
Bedankt voor jullie raad. Zelf kwam ik nog op het idee met een stofzuiger (die water mag zuigen) de slang zover mogelijk in de verstopte buis te duwen en dan maar afwachten of het door te zuigen loskomt.

Mijn buurman (= installateur) heeft het idee met hard pvc (electriciteits) buis - de verstopping door te duwen of te verkruimelen. In deze volgorde ga ik het proberen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu