Verstopte afvoer wasmachine/droger/cv

Sneeuwman

 • #1
Gisteren hebben we na 5 weken vakantie voor het eerst een was gedraaid. Na een uur lag er in de huiskamer een plas water. De wasmachine staat op zolder... Nu bleek er water via de bedradingsbuis van de thermostaat naar beneden te zijn gestroomd. Gevolg, thermostaat overleden en op zolder een waskamer die goed blank stond met de nodige waterschade.
Morgen komt men voor de verstopping. Nu ben ik benieuwd of iemand dit ook heeft meegemaakt, voorheen hebben we nooit problemen gehad met deze afvoer. De enige aansluiting zijn de droger, wm en CV afvoer. Waardoor kan er nu een verstopping optreden waardoor er werkelijk geen ene druppel water meer door de afvoer gaat terwijl je wekenlang niet thuis bent? De afvoeren zitten aangesloten op een 50mm buis langs de vloer van ca. 1,5 meter onder afschot met een 90 graden bocht naar de standleiding. Zou dit opdrogend vuil kunnen zijn wat na 5 weken is gaan uitzetten of wellicht een rat die naar boven is geklommen en geen kant meer uit kan? Ik kan verder niks bedenken. Iemand?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Evenwatanders

  • #2
  Het lastige is, dat men niet van afstand kan zien wat er aan de hand is met die afvoerbuis.
  Als het jou niet lukt terwijl je ernaast staat, zal het al helemaal niet lukken via het Internet.

  Er zouden hier dan wel allerlei 'suggesties' gegeven kunnen worden, maar als dat ontstoppingsbedrijf morgen komt, is het misschien handig om gewoon af te wachten wat het resultaat daarvan is. :wink:
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Wat denk je wat er gebeurd zou kunnen zijn met of in het riool door al die regen die is gevallen.
  Onderhoud aan een riool waar heb je het over.
   

  Sneeuwman

  • #4
  Ja dat zou heel logisch zijn, ware het niet dat de rest van de woning geen enkele verstopping heeft, zelfs niet de wasbak die een verdieping lager gemonteerd zit.
  @Evenwatanders misschien inderdaad maar even wachten en niet suggereren wat de oorzaak zou kunnen zijn. Misschien ben ik te ongeduldig, maar vond het zo vreemd dat er echt geen enkele druppel door een 50mm buis meer wil gaan daar waar normaal alleen een wasmachine op staat
   
  Laatst bewerkt:

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Daar heb je gelijk in.
  Zijn er sporen te zien van het overlopen van de buis waar de slang van de wasmachine in hangt.
  Persoonlijk zou ik dan als eerste de reclame volgen Doet wat het beloofd.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Een afvoer van cv ketel maakt ook aankoeken van drab en was machine pompt ook zeep water weg dat bij gebruik zeep poeder blijft ook aankoeken en dan bij 5 weken niet gebruiken droogt het op.
  Of de slang stuk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu