Hangtoilet aansluiten op sprongbocht

Leonardus66

  • #1
In mijn nieuwe badkamer een sprongbocht aangebracht tbv een hangtoilet van een bekend merk.(G.....t H112) Nu heb ik het probleem dat de afvoerbuis (op de foto naast de sprongbochtopening neergezet) de kort is.
Deze moet ik toch rechtstreeks in de opening van de sprongbocht steken als die lang genoeg zou zijn of is het de bedoeling dat ik eerst een mof in de sprongbocht steek en de afvoerbuis weer daarin?
Is er een mogelijkheid om de afvoerbuis te verlengen? Wel heel merkwaardig dat in de gebruiksaanwijzing hier niets over gezegd wordt en ik over dit probleem niet kan vinden. Ik zal vast wel iets over het hoofd zien. Graag advies
 

Leonardus66

  • #2
Oeps... foto vergeten
 

Leonardus66

  • #3
 

Xr8

  • #4
Wat voor diameter past er in de sprongbocht? Als er 110 mm in past dan kun je er een stukje buis in doen en dan een sok 110 mm manchetverbinding. In dit manchet kun je dan het bijgeleverde geberit verloop drukken.

De zwarte pijp is PE dit kun je verlengen dmw een manchetsok 90 mm PP of PVC, met een stukje buis en een elektromof of dmv een stukje buis en een spiegellas, laatst genoemde opties is voor een klusser waarschijnlijk lastig ivm het speciale gereedschap wat benodigd is.

Succes.
 

Leonardus66

  • #5
Bedankt voor de reactie. Het is een ABU sprongbocht en volgens de omschrijving is die aan de bovenzijde zowel geschikt zou zijn voor 90 als voor 110. De beschermdop die in de sprongbocht zit bij de levering is 90 mm. Deze moet ook gebruikt worden om de sprongbocht na in elkaar vastzetten en verlijmen op lekkage te controleren. In de opening van de sprongbocht zit een (platte) rubber ring (op de foto zichtbaar)waar zowel de 90 mm beschermdop als de 90 mm afvoerbocht makkelijk inpast. Naar mijn mening wel wat erg makkelijk. Hij sluit af maar ik ( een absolute leek op dit gebied) vraag me af of de elasticiteit van de ring voldoende blijft om hier jarenlang op te kunnen vertrouwen en dit achter tegels weg te werken.
De andere mogelijkheid om ,zoals nu wordt geadviseerd, hier een stuk buis van 110 in te doen is natuurlijk mogelijk. Ik heb dit nu voorzichtig geprobeerd en met gebruik van veel vaseline lukt het wel maar het gaat toch wel erg moeilijk en de kans dat ik de rubber ring beschadig lijkt mij niet uitgesloten.
Ik zal nu toch uit een van deze mogelijkheden zal moeten kiezen. Overigens begreep ik dat er een verlengde afvoerpijp van 90mm verkrijgbaar is . Als ik deze nu gebruik en na plaatsing de rand tussen de rubber ring van de sprongbocht en de afvoerpijp vervolgens met siliconekit dichtkit zou het toch afdoende moeten zijn.
Misschien maak ik me wel teveel zorgen omdat ik onbekend ben met dergelijke verbindingen.
Graag een deskundige mening
 

Xr8

  • #6
Je kunt ook kijken om een reparatiesok van 110 deze past in 110mm buis. Nadeel is dat je PE niet kunt lijmen. Je zult het verloop dan met een goede kit hierin moeten zetten. Een verlengde bocht is wellicht de meest handige oplossing.

Succes.
 

Haplo

  • #7
Geberit heeft ook rechte buizen (hetzelfde als die op de foto, maar dan recht) Die gebruik ik meestal om te verlengen. Stuk vanaf zagen, past super. Zo'n buis kost wel ongeveer 3 tientjes. Dit zou ik de beste oplossing vinden.
 

Leonardus66

  • #8
Bedankt voor de reacties. Ik ga met deze informatie eens verder op onderzoek. Hartelijk dank
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu