Groepenkast (1 fase/1 groep) in Garage

Motorsmurf

  • #1
Hoi,

Ik wil binnenkort het hele electra gebeuren in mijn garage opnieuw aanleggen. Het is een zooitje nu. Nu zit ik te denken aan een groepenkast in de garage. Zodat ik alleen de garage spanningsloos kan maken mocht dit nodig zijn. Ik kan ook mijn vrouw niet in het donker laten zitten als ik bezig ben uiteraard Is dit een optie of moet ik dat niet doen?
 

Confidence

  • #2
Ik zou persoonlijk niet een groepenkast in de garage maken maar een extra groep in de huidige groepenkast zetten appart voor de garage.

De reden hiervoor is dat als je een tweede groepenkast deze selectief moet zijn met de voorzekering. (Dit betekent dat je 2 stappen lager moet in de afzeker waarde)
 

Sharky

  • #3
De keuze voor een aparte groep in de garage is geen slechte keuze. Je moet inderdaad rekening houden met de selectiviteit.

Je zou dan je hoofdzekering kunnen laten verzwaren. Een aparte groep naar de garage leggen is enigszins gelijk aan 1 groep in de garage. Echter weet ik niet wat je van plan bent in je garage.

Ik heb in mijn garage ook een aparte meterkast geplaatst met een 3-fase groep voor zwaarder gereedschap te kunnen gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu