Extra groepenkast met 3 fase 16A automaat

RoyL

  • #1
In onze nieuwe woning wordt de elektrotechnische installatie vervangen. Alles wordt opnieuw bedraad en de groepenkast zal ook worden vervangen. Er is een aanvraag gedaan voor een 3 x 25A aansluiting in de woning. Waar ik nu tegenaan loop is dat ik in de garage ook een kleine groepenkast wil. In deze kast wil ik een o.a. een 3 fase 16 A automaat hebben voor de apparatuur die daar zo nu en dan gebruikt gaat worden en max 3 lichtgroepen.

Wat voor automaat moet er in de hoofdgroepenkast (woning) komen als ik in de garage een kastje wil hebben met 3 fase 16A automaat. Ik ben sowieso van plan een 4mm2 tussen de twee kasten te leggen. Is het überhaupt wel mogelijk of welke andere opties zijn er?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dan zul je de aanvraag bij de netbeheerder moeten verzwaren naar 3x 40A. En de tussenzekering in de groepenkast wordt dan 25A. Van het vastrecht ga je niet blij worden...

Andere optie is om de eindgroepen voor de garage stuk voor stuk in de meterkast in de woning te plaatsen, en per groep een kabel naar de garage te trekken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu