Gresbuis vervangen of niet?

MariekeB

 • #1
Beste,

Ik heb recent een huis gekocht en de oude eigenaar adviseert mij de oude gresbuis die als afvoer dient vanaf de keuken naar de gang te vervangen. Het gedeelte van de afvoer ín de keuken en vanaf de gang naar buiten is al vervangen door PVC, maar alleen het tussengedeelte, dat onder de woonkamervloer doorloopt, is nog van gresmateriaal. Enkele maanden geleden had de bewoner stankoverlast en heeft hij onderzoek laten doen. Omdat de kruipruimte dichtgestort is hebben ze alleen met een camera kunnen kijken. De buis is niet verstopt en bleek niet te lekken. Ze hebben dus eigenlijk niks gedaan en de stankoverlast was wel weg (dus was mogelijk toch iets anders).

Doe ik er verstandig aan deze buis te laten vervangen of, als er nu geen problemen zijn, kan ik hem dan ook net zo goed nog even laten zitten? Het is namelijk een behoorlijke klus waarvoor de vloer er grotendeels uit moet.

Hartelijk dank voor de reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De vloer volledig eruit, nieuwe vloer met isolatie en een vloer verwarming. Als het kan het riool dusdanig leggen dat je er altijd bij zou kunnen komen.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Als het allemaal goed werkt, en geen verstoppingen, vind ik het zelf onzin om zo veel kosten op je hals te halen.
  Ik denk dat je dat geld beter aan iets anders kunt spenderen, wat meer prioriteit heeft.

  Natuurlijk is het beter om op den duur de gresbuizen te vervangen.
  Maar vele duizenden woningen in Nederland hebben nog gewoon gresbuizen onder de vloer liggen, die gewoon goed werken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu