Granito met steentjes

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #21
Dit is een doucheputje, het binnenste pijpje fungeert samen met een stukje pijp op het deksel als sifon, het materiaal is zo goed als zeker messing.
 

Fiesiekus

  • #22
Een sok met manchet erover schuiven is, door de vorm, toch moeilijk te doen denk ik.

Dan blijft over die 32 mm ronde pijp (gladde wand) die je al geprobeerd hebt, of uitkappen met alle risico's van dien.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #23
Ik denk dat het toch beter is het gehele putje er uit te halen, en dan op de buis waar het putje op zit aangesloten de nieuwe afvoer op aansluiten.
Zo ben je zeker dat je geen lekkages krijgt, met grote waterschade als gevolg.
 

Ria13

  • #24


Kijk, zo krijg je een bad thuisbezorgd. Hij staat stevig en lijkt niet om te kukelen als je op de rand gaat zitten. Er kan dus niet veel misgaan zou je denken. Mispoes; er zitten bakken vol bevestigingsmateriaal met onbegrijpelijke gebruiksaanwijzingen bij. Ik weet niet wat er bereikt moet worden (het nut).
Links op de achtergrond zie je de voorzetwand. Alles nog gedeeltelijk in plastic.



En dit zijn de meegeleverde spullen. Er zit een syphon bij en een overloop. Ik probeer eerst maar de overloopcombinatie in elkaar te zetten. Weet iemand waar het zwarte slangetje voor is?
Als iemand zich geroepen voelt om iets te verklaren, graag. Hij kan daar best een poos blijven staan dus ik heb geen haast.
 

Fiesiekus

  • #25
Ria13 schreef:
er zitten bakken vol bevestigingsmateriaal met onbegrijpelijke gebruiksaanwijzingen bij. Ik weet niet wat er bereikt moet worden (het nut)
Toch beginnen deze leuke klussen met het lezen en begrijpen van de gebruiksaanwijzing. Kan best vervelend zijn, maar toch doen en de tijd/energie voor nemen!

Kan je via een kabel in dat zwarte slangetje de sifon af- en ontsluiten? Soort "remkabel van de fiets"-idee
 

Ria13

  • #26
De gebruiksaanwijzingen lijken te slaan op de bevestiging van het bad of de voorwand. Bij de overloopcombinatie zit helemaal geen aanwijzing. Het is kennelijk voor een installateur bedoeld.
 

Ria13

  • #27
 

Fiesiekus

  • #28
Ria13 schreef:
Het is kennelijk voor een installateur bedoeld.
Dat ben jij toch al bijna?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #29


1 = kabel voor waste.
2 = waste, verstelbaar door schroef.
3 = draaiknop voor waste.
4 = hier hoort de draaiknop op te zitten.

Een waste is een soort klep die de afvoer afdicht wanneer u het bad wilt vullen.
 

Ria13

  • #30
Hm, hier word ik helemaal stil van. :shock:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #31
Niet doen, gewoon aan het klussen gaan :wink:
 

Ria13

  • #32
Peter schreef:
Ik denk dat het toch beter is het gehele putje er uit te halen, en dan op de buis waar het putje op zit aangesloten de nieuwe afvoer op aansluiten.
Zo ben je zeker dat je geen lekkages krijgt, met grote waterschade als gevolg.
Hoe doe je dat dan, het hele putje eruit halen. Wat moet je dan precies uithalen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #33
Maak een foto van het putje, schrijf de maten van de binnenste pijp op en ga er even mee naar een loodgietersbedrijf, meestal is er wel een mouw (manchet) aan te passen.
 

Ria13

  • #34
Ik denk dat ik het min of meer in elkaar heb gezet, hoewel de buizen wat te lang zijn zodat ik ze niet onder het bad kan moffelen, dus er moet een stuk af :(.

Ik heb even in de bouwmarkt een bijna identiek pakket gekocht van een bekend merk, waar dus wél verklarende aanwijzingen bij zaten. Nu heb ik bij beide overloopcombinaties een onderdeeltje over. Bijgaand een foto. Aan de linkerkant die van het gekochte pakket en aan de rechterkant die van de bijgeleverde combinatie.

Heeft iemand een idee wat het is?

 

Fiesiekus

  • #35
Misschien speciekappen; die worden op een open afvoer (de sifon bijv.) geplaatst om te voorkomen dat er bouwmateriaal invalt. Worden voor ingebruikname verwijderd.
 

Ria13

  • #36
Hij past inderdaad precies met drie pootjes in de sifon en daar klemt hij in vast. OK bedankt, die zorg is tenminste weg.

"Grote overstroming door weglaten van een stukje plastic" :mrgreen:
 

Ria13

  • #37
Mag het bad niet op alle vier (of vijf als je z'n middenpoot meerekent) z'n poten staan? Het lijkt of de gebruiksaanwijzing dat bedoelt. Er zijn klemmen bij om hem aan de muur vast te maken dus dan zou hij moeten leunen op die klemmen alleen? Probleem is dat ik vermoedelijk de linkerklem niet kan aandraaien omdat er maar 9 centimeter zijn om daarbij te kunnen omdat het badkamertje zo smal is.
 

Ria13

  • #38
OK, nu, het is allemaal gelukt. Ik heb het bad op al zijn poten op de goede plaats gezet en heb hem in gebruik genomen. Er lekt niets en er stinkt niets (tenminste, nog niet).

Ik heb tenslotte na lang zoeken een stuk buis gevonden dat bijna net zo dik was als de binnenkant van het doucheputje, en die heb ik ingesmeerd met montagekit zodat hij erin vastgelijmd zit en geen lucht meer doorlaat. Daarna heb ik er voor alle zekerheid nog een laag montagekit omheen gemetseld. Het andere eind was 3,2 cm zodat hij netjes op een verloopstuk paste. De doucheput bleek inderdaad van messing te zijn. Ik heb nog 2 componentenlijm overwogen die ook koper lijmde volgens het opschrift maar ik voelde me toch meer thuis met montagekit.

Ik laat het bad verder los staan, omdat zo te zien de noodzaak ontbreekt om hem vast te zetten en op die manier kan ik hem meenemen als ik ooit weer zou gaan verhuizen.

De voorzetwand daar zal ik me een andere keer in gaan verdiepen.

Bedankt allemaal voor de steun en de adviezen!
 

Fiesiekus

  • #39
Badderse.
 

Ria13

  • #40


Eindresultaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu