Glasrubber schuifpui vervangen

Dendeis

  • #1
Beste klussers,

Ben bezig om een aantal verweerde glasrubbers van een Eland Brandt aluminium schuifpui te vervangen.
Heb eindelijk een passend inrol rubber gevonden en inmiddels de onderste liggende rubbers van 2 vaste ramen vervangen. So far so good.

Ben nu begonnen met het bewegende deel en loop daar vast.
IMG_2440.jpeg


Bij dit onderrubber was al opgevallen dat er 2 breuken in zaten, waar het rubber was teruggetrokken. Ik ben begonnen om het oude rubber eruit te trekken.
Het oude raamrubber blijkt echter een flap te hebben die onder het HR++ glas zit, dwz het glas staat op deze flap. Ik durf die flap er niet uit te trekken, want dan staat het glas op het metaal van de kale deur. Heb het eruit getrokken stukje afgeknipt en de rest teruggeduwd.

IMG_2445.jpeg


Ik zou het afdichtrubber gedeelte los kunnen snijden van "de flap" en dan alsnog een nieuw stuk rubber in de sponning kunnen stoppen. Echter het is niet voor niets zo gemaakt, als het is.
Wie heeft een advies?

Mvg,
Martin
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Het glas kan er beter uitgehaald worden. Als je er nieuw rubber tussen duwt gaat dit volgens mij nooit waterdicht worden.
 

Dendeis

  • #3
Hoi IJkenhout,
was ook al bang dat de deur na dat geknutsel niet meer goed dicht zou zijn. Ik heb echter niet veel keuze: het rubber is gescheurd en helemaal verhard. Zelf durf ik die deur er niet uit te halen, 2,25x2,25 m weegt vast wel wat en ik heb er geen ervaring mee.
Daarom de stoute schoenen aangetrokken en het raamrubber eruit gesneden. Viel niet mee door de sponning van 4 mm.
Het is gelukt om een nieuw rubber glasprofiel in het horizontale deel van de deur te proppen. Vanmiddag eerste regenbui gehad en voorlopig ziet het er dicht uit.
Ga nu iemand zoeken die de deur eruit kan halen. Kunnen ook gelijk de loopwielen vervangen worden.

Dank voor je support.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Om het glas eruit te halen, hoeft de deur er niet uit. Maar als de wielen vervangen moeten worden dan vast wel.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu