Gewoon bed naar hemelbed

De_Jo

  • #1
Wij hebben nu een gewoon standaard bed. Mijn vraag is nu of ik dit op de 1 of andere manier kan ombouwen/aanpassen naar een hemelbed. Heeft er iemand ervaring mee, of iemand die een goed idee heeft?

De slaapkamer is in donker (denk kerselaar) hout.

Alle ideetjes/tips zijn welkom. Het huidig bed weg doen is geen optie.
 

EdP

  • #2
Ja dat moet toch wel mogelijk zijn denk je dan. Tenslotte is een hemelbed ook maar een gewoon bed met iets eraan vast. Het hangt er natuurlijk wel van af hoe de constructie nu is en of je daar iets aan vast zou kunnen maken aan de hoekpunten, ik neem toch aan dat je met iets van een paal ofzo de hoogte in wilt? Een bouwtekening kan ik je niet aan helpen.
 

H@ns

  • #3
Als je een foto plaatst kan ik wat tips geven. Zo is het een beetje moeilijk te bepalen...
 

De_Jo

  • #4
Bedankt voor de reacties!

We hebben echter zelf een (denk toch wel mooie) oplossing gevonden. We gaan een ring bevestigen (doorsnede ongeveer 30-40 cm) aan het plafond juist boven het bed met 4 touwen/kabels (ring zweeft boven bed). Aan deze ring bevestigen we de stoffen, die ook aan de 4 uiteinden van het bed vastgemaakt worden. Hopelijk begrijpen jullie wat ik bedoel :lol:

Zo moeten we geen palen aan het bed vastmaken om in de hoogte te werken. We werken dus omgekeerd (zoals muskietnet in Afrika).
(Rare vergelijking, ik weet het.)

Wie het resultaat wil zien, wil ik wel fotootje plaatsen als het af is (na nieuwjaar).
 

Gerrit

  • #5
Ik zie het gewoon voor me. Krijg nu al slaap :mrgreen:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Indien je een reactie wilt plaatsen, maar het onderwerp is inmiddels (automatisch) dicht gegaan, dan gewoon een nieuw onderwerp openen, met een verwijzing naar je oorspronkelijke vraag.

Dan zet een van de moderators het er weer achter.

Succes met het hemelbed!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu