Geverniste deuren overschilderen

Boke78

  • #1
Wij zouden onze eiken deuren in huis willen overschilderen. Momenteel zijn ze gevernist. We hadden al een man aangesproken om de vernis te laten verwijderen, maar die man is komen kijken en wist ons te zeggen dat het alleen door zandstralen zou kunnen verwijderd worden. Daardoor zou het hout ruwer worden (zachte en harde delen in nerfstructuur...).

Ik zou dus bijna durven denken dat er een PU vernis op toegepast is.

Weet iemand op welke manier je (mits goed ontvetten) direct op de vernis zou kunnen schilderen door gebruik te maken van een goede primer en aflakverf? Liefst een beetje krasvrij als het even kan, gezien onze 2 ukkies zich niet dadelijk inhouden met hun autootjes in huis... :D

Alvast bedankt

David
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Direct over vernis dekkend afwerken wordt geen succes. U zult de vernis geheel weg moeten schuren, dus tot op het kale hout. Zandstralen is wat al te rigoreus, maar u zult wel het oppervlak geheel vernisvrij moeten maken.

Hierna kunt u , na goed ontvetten met thinner, een watergedragen isolerende grondverf opzetten en 2 x aflakken met een watergedragen verf. Over een All-Grund hechtprimer die watergedragen is kunt u ook een terpentineverdunbare hoogglans zetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu