Geur uit meterkast, rare leiding in kruipkelder.

FrankNL

 • #1
Wij hebben recent een woning gekocht, bouwjaar 2002. Tijdens de regenbui van gisteren viel ons op dat er in de gang een muffe geur hangt. Dit lijkt uit de meterkast te komen. Vervolgens ben ik in de kruipruimte gaan kijken. De geur kwam overeen. Het lijkt dus dat de geur vanuit de kruipruimte komt. De vraag is nu: Wat te doen?

Een andere zaak die mij opviel in de kruipruimte is de grote hoeveelheid (rouw)vliegjes en tevens de aanwezigheid van een afvoer. Deze loopt naar de voorkant van de woning en gaat daar de gevel in. Ik heb geen flauw idee waar dit van zou kunnen zijn. Iemand een idee?


unnamed (1).jpg
unnamed (2).jpg
unnamed (3).jpg
unnamed.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Er ligt een afgebroken afvoer buis die loost onder de vloer of een oude die ze hebben laten liggen zit zeep en vet resten en dat stinkt.
  Waar loopt deze buis heen?
  Wel vreemd dit is pvc en rest is PP
   
  • Like
  Waarderingen: FrankNL

  FrankNL

  • #3
  Dank voor je reactie Henk,

  Deze leiding loopt nergens heen aan de kant van de foto. Ook ligt er geen afgebroken stuk of iets dergelijks. Aan de andere kant loopt hij naar de voorkant van het pand, de gevel in. Waar hij vervolgens naartoe gaat is mij een raadsel. In eerste instantie dacht ik dat het misschien een leiding was die ze hebben gelegd nadat de keuken is verplaatst (2017, vorige eigenaren), maar als ik de kraan laat lopen komt er geen water uit.

  Zoals je ziet is de grond flink geërodeerd, dus ik ga er vanuit dat dit al een tijd aan de gang is. De muffe geur is overigens met name wanneer het regent.
   
  Laatst bewerkt:

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #4
  Waarschijnlijk komt er de komende dagen nog wat regen dus dan nog een keer in de kruipruimte kijken of er iets uit de buis komt.
  Anders nu alvast een dop op de buis zetten dan zal er vanzelf ergens anders een probleem ontstaan en weet je meteen waar de buis voor is.
   

  FrankNL

  • #5
  Deze buis ligt overigens niet in de buurt van de meterkast. Ik wil ook niet dat er straks grotere problemen ontstaan als ik deze dichtdruk. Straks komt er een lekkage door de muur of de vloer. ;)
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Kijk de grond zit ook vol met afval water en dat gaat overal stinken zelfs in je meter kast want die is met leidingen in verbinding met je kruipruimte.
  Die buis zit met iets in verbinding want er staat zeepwater in dus dat word steeds aan gevuld.
  Ga maar verder onder de vloer en controleer deze leiding zodat je de oorzaak op spoort.
  Wij gooide vroeger Citronella onverdund in het water dan ruikt het naar citroen.
  En als het regen dan meer geur kan duiden dat er een open riool is kan je in kaart brengen hoe je leidingen lopen, want je loost zeepwater ergens vandaan bv wasmachine.
   

  FrankNL

  • #7
  Hmm zeepwater dus. Dat zou dan inderdaad zomaar de wasmachine kunnen zijn. Die staat namelijk op zolder in de hoek waar deze leiding ongeveer heenloopt. Als dit opgelost wordt, zou de stank dan vanzelf moeten verdwijnen of dient er dan ook grond vervangen te worden?
   

  FrankNL

  • #8
  is dat overigens ook de reden dat het zand als het ware wit is, oud zeep?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Ik den dat gehele stuk vies water in het zand zit, dus eigenlijk ook een verborgen gebrek.
  Als je gat graaft verderop en je hebt daar ook vies water dan eerst na repareren afvoer citronella onder de vloer sprenkelen en het wat langzaam gaat zakken en dan laag je zand er over heen.
  Want dit blijft zo nog lang stinken vandaar die citroen geur er onder.
  Vroegen hadden we zelfs dennegeur.
  -----
  #8 ja oud zeep en er komt grijze zeepwater er bij.
  Maar die leiding loopt dan ook ergens heen waar ie nu open is.
   

  FrankNL

  • #10
  Helder, dank je. Heeft dit nog gevolgen voor bijvoorbeeld de fundering? Woning is uit 2002
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #11
  Nee.
   
  • Like
  Waarderingen: FrankNL

  FrankNL

  • #12
  Nou het mysterie is opgelost. Deze afvoer is nooit aangesloten geweest op de vaatwasser. Kortom: die dumpte alles recht in de kruipkelder. Omdat de andere kant van de buis ook nog op de gootsteen zat is het dus ook nog van die kant gekomen.
  Alles zit nu vast. Nu de geur nog.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #13
  Mooi dat de oorzaak is op gelost de geur blijft nog wel lang hangen door oplossing #9 gaat het sneller en ruikt naar citroenen.:super: :prima:
   

  Fmrama

  • #14
  Mijn meterkast rook ook niet al te fris. Schoenehok geweest.
  Ik heb daar toen en nu een bakje ingezet met die geurparels voor de was. Nu ruikt het lekker naar lavendel.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu