Niet al te frisse geur uit de afvoer van de douchebak

DarnDao

  • #1
Beste,


Ik zit met het probleem dat er zo nu en dan een niet al te frisse geur uit de afvoer van de douchebak komt. Ik heb al eens een tijdje de stop in de bak gelaten maar dan lijkt het probleem zich te verplaatsen naar de keukenafvoer. Wc, douche en keuken bevinden zich allemaal op de begane grond en zitten dicht bij elkaar. Zelf denk ik dat op een of andere manier de sifon's leeg lopen, misschien tijdens het doorspoelen van de wc. Ook is het zo dat als er water door de keuken afvoer loopt ik de afvoer van de douchebak ook hoor lopen.

Ik heb al het een en ander opgezocht en kom veel tegen over een beluchting die vanaf de hoofdafvoer helemaal tot aan het dak zou moeten lopen. Voor zover ik kan zien (kruipruimte en kelder) is zo'n beluchting echter niet aanwezig en ook aanwezig geweest.

Tot nog toe zijn m.b.t de riolering de volgende wijzigingen aangebracht:
-Er is een afvoer tot aan de zolder gelegd t.b.v een HR ketel.
-Op de eerste verdieping heb ik een wasbak weggehaald en de afvoer afgesloten.


Ik zie graag uw reactie tegemoet,
DarnDao
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Er is een afvoer tot aan de zolder gelegd t.b.v een HR ketel.

waarvandaan is deze leiding gelegd hebben ze de bestaande leiding door getrokken.
Die aansluiting wastafel zat dat op een standleiding die hoger op liep

Bij gebruik van je riolering word je sifon douche bak leeg getrokken en heb je geen waterslot meer maar een open riool verbinding.

Het kan meerdere oorzaken hebben
Je ontspanning leiding is niet goed
Beginnende verstopping
verzakte leiding waar voor er veel water in je riolering blijft staan
 

DarnDao

  • #3
waarvandaan is deze leiding gelegd hebben ze de bestaande leiding door getrokken.
Die aansluiting wastafel zat dat op een standleiding die hoger op liep
De leiding van de HR ketel is direct op de hoofdafvoer aangesloten, loopt recht naar zolder toe en dan naar de ketel. De leiding van de wastafel is een loden buis die ook direct op de hoofdafvoer is aangesloten, eveneens direct naar boven loopt tot de eerste verdieping en dus niet doorgetrokken tot het dak.

Als de riolering een standleiding zou hebben dan zou ik die toch vanaf de kruipruimte of kelder moeten kunnen zien zitten? Of kan deze leiding zich ook ergens anders bevinden?
 

Xr8

  • #4
Als het probleem verplaatst als je de stop plaatst dan kunnen het maar twee dingen zijn. De ontspanning is niet aanwezig, of functioneert niet. Er is een verstopping aan het ontstaan. Je kunt het toilet eens enkele malen doorspoelen en kijken of deze spoelt zoals voorheen.

Je kunt ook eens het toilet doorspoelen en voelen of er bij desbetreffende punten lucht aangezogen word. Zoja dan de ontspanning controleren.

Succes.
 

DarnDao

  • #5
Tja, nu heb ik het toilet een paar keer doorgespoeld om te kijken of er lucht wordt aangezogen en nu lijkt het probleem te zijn verholpen :?.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Laat evt met een camera je riolering inspecteren
 

DarnDao

  • #7
Nou ik heb het dus een paar dagen in de gaten gehouden maar het probleem heeft zich niet meer voorgedaan. Bedankt voor de hulp in ieder geval!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
:prima:


maar hou het in de gaten

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu