Geluidsisolerende ondervloer - easybond trillingsisolatie

Esme117

  • #1
Hi, ik ben recentelijk verhuisd naar een bovenste verdieping van een '70 flat. Ik wil de ondervloer vervangen, omdat er erg veel tv geluiden en muziek van de onderburen hoorbaar is. Er ligt momenteel kliklaminaat en een oude ikea ondervloer (groene plaat uit ?) Op een betonnen constructie.

Nu ben ik mij aan het oriënteren en kwam ik bij de easybond trillingsisolatie uit (10mn). Ik wilde daarop nog multiplex of OBS leggen (7mm) zodat er 3 lagen ontstaan. Zou dit voldoende moeten zijn om de geluiden van onder tegen te gaan? Of hebben jullie misschien een beter idee? Ik hoor het graag!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik ben hier niet zo in thuis. Kijk vooral naar de specs wat voor geluidsisolatie en opbouw ze zelf aangeven. Een andere tip is om de vloer goed na te lopen op kieren, bv. bij leidingwerk. Kit deze aan twee kanten af met brandwerende kit (of laat dit door de vve doen).
 
  • Like
Waarderingen: Esme117

Esme117

  • #3
Dank voor je antwoord! Het probleem is dat het geluid door de hele vloer van beneden af komt. Dus ik ben bang dat het dichten van kieren niet voldoende zal zijn..
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Het niet afdichten van kieren zal zeker geen verbetering brengen. Want iedere kier is een geluidslek.

En wat de ondervloer betreft: De producent geeft aan wat de benodigde opbouw is. Ga je hiervan afwijken, dan zul je ook een ander resultaat krijgen. Dat zal meestal niet beter zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu