Geluidsisolatie van plafond onder ketelhuis

Haverkamp

  • #1
Ik veel last van een ketelhuis, met namen van de pompen die er draaien. dit ketelhuis is boven mijn slaapkamer. het is net of er een koelkast staat te brommen, als de rest stil is (s'nachts) lijkt het geluid het ergst. heeft iemand een advies over iets b.v. plafond geluidsisoleren.

mvg Ben.
 

Ralph

  • #2
Tja, is het een resonerend geluid kan je nix doen. Je zal dan iets moeten doen aan die apparaten die in dat ketelhuis staan. In geval van luchtgeluid kan je geluidsabsorberend materiaal onder je plafond pakken. Maar ik denk dat je naar de eigenaar van dat ketelhuis moet gaan, die moet aan de DB norm voldoen.
 

Haverkamp

  • #3
Er is een meting gedaan en er is 23db gemeten in de slaapkamer.
De beheerder zegt dat dat beneden de norm is, maar het is een iritant geluid.
dus ik dacht dat je geluids isolerende plafonds hebt hiertegen.
alle advies is welkom zodat ik kan zien wat ik er mee aan kan.
 

Roman

  • #4
Het gaat hier om zgn tonaal geluid (een zoem, brom etc) en daar staat een penalty van 5 dB voor. Dus bij die 23 kun je nog eens 5 dB optellen kom je op krap 30dB. Dat is, zelfs in de nachturen, nog onder de norm. Een aangrenzend pand kan echter enorm last hebben van flankering met als resultaat resonerende onderdelen. Dit laatste is ook de verantwoordelijkheid van de aanklagende partij.

Afijn, het blijft uiteraard vervelend. Ik zou ten eerste de eigenaar van de ketelruimte vragen of hij het plafond in de ruimte wil aanpakken. Dan kun jij, of de verhuurder wellicht, de vloer verzwaren en eventueel zwefend maken. Een combi oplossing dus. De eigenaar van die ketelruimte staat wettelijk misschien in zijn recht, maar betekend niet dat hij je kan afdoen met het feit dat hij binnen de normen valt. Maar goed, dat hangt ook van de verstandhouding tussen jullie beiden af.

Kijk eens rond op dit forum en gebruik eventueel de zoek functies (zoeken op geluidsisolatie bijvoorbeeld). Er is al veel over geschreven.

Het verzwaren van de vloer zou iig een optie zijn. Kun je de huidige situatie (in detail) beschrijven?
Hoe zien de ruimtes er uit, plafond, vloer, muren. Waar zijn de ketels aan bevestigd? Foto's helpen ook altijd :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu