Geluidsisolatie tegen basbox van niet-meewerkende buurman

Alex9719

  • #1
Hallo iedereen,

Wij wonen in een rijtjeshuis dat gebouwd is rond 1965.
Ik weet helaas niet hoe dik de tussenmuren zijn, maar aan de "probleem"kant kan ik zelfs met een bijna lege accuboormachine nog een gaatje prikken in de muur om iets op te hangen.

De vloer is wel van het zogenaamde holle bakstenen principe en het plafond zijn betonplaten.

We worden horendol van onze buurjongen en zijn subwoofer. We hebben er al regelmatig over gesproken, maar zijn perceptie van "te hard" is anders dan die van ons. We hebben hem al spikes gegeven voor onder de woofer, maar dat helpt niet afdoende (of hij zet z'n set nu ook weer harder....)

We zitten zelfs aan verhuizen te denken, maar als goede geluidsisolatie het probleem kan oplossen, dan heeft dat vooralsnog de voorkeur.

Het grootste probleem is dat er geen bouwkundige wijzigingen aan zijn kant gedaan kunnen worden, alles zou dus bij ons moeten gebeuren.

Zou een combinatie van zwevende vloer en een zwevende muur afdoende kunnen zijn om dit contactgeluid te minimaliseren? En hoe zit het dan met het geluid in onze slaapkamer op de eerste verdieping? Ook daar horen we de sub nog steeds (hard genoeg om wakker te worden), dus zou daar ook iets met de vloer/muur gedaan moeten worden??

Misschien zijn hier ervaringsdeskundigen die ons verder kunnen helpen?

Dank!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou de buurjongen eens op de thee uitnodigen, terwijl zijn set (luid) speelt. Benoem dan ook, dat je hier niet mee kunt leven en een oplossing zoekt.

Vaak wordt gedacht dat de buurman overdrijft, maar door zelf te horen valt dan het kwartje.

Ander de gemeente of politie inschakelen, er zijn mogelijkheden zat en verhuizen is daarvan echt de laatste. En wie garandeert je dat je nieuwe buur ook niet zo'n ding heeft?
 

Alex9719

  • #3
Hoi Hessie,

Dat is geen optie... Het is inmiddels al zodanig geëscaleerd dat er niet met elkaar gepraat wordt. De politie is al regelmatig aan de deur geweest, buurtbemiddeling is geprobeerd... Allemaal zonder resultaat. Ter info... Dit speelt al 3 jaar....
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Huizen uit dit tijd zij een ramp wat geluidsisolatie betreft. Ik woon erzelf in.
Je moet, denk ik, wil je erwat aan doen opgeven hoe welke bouwmaterialen er zijn gebruikt. Wat voor soort vloeren en plafonds. Beganegrond en slaapkamers op eerste verdieping heb je een zolder.
Je kan ook eerst even zoeken gebruiken voor dat je besluit er iets aan te doen wel of niet verhuizen. Je krijgt enig idee waar je aan zou moeten beginnen. Er is hier al heel veel over geschreven.
 

Poster

  • #5
U hoeft helemaal niets te doen, belachelijk.
Buurjongetje moet gewoon stoppen met de overlast, politie blijven bellen, mijn ervaring is dat er een bepaalt aantal meldingen moet binnenkomen, wil er wat aan gedaan worden.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
OK, de niet technische tips zijn zo'n beetje wel benoemd. Alleen vroeg Alex 9717 daar niet naar.

Hij wil graag tips om het aan zijn kant aan te pakken.
Laten we ons daar op richten....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu