Geluidsisolatie jaren dertig rijtjes huis

Tol

  • #1
Hallo allemaal,

via google al op heel veel links van diverse vragen/antwoorden van jullie gevonden, dus erg benieuwd naar jullie reacties!

we wonen in een jaren dertig rijtjes huis, helemaal top en veel al verbouwd, maar het is zo gehorig als wat, wat het woongenot niet echt bevordert...
de balken lopen door naar de buren, dus dat maakt het allemaal ook niet prettig, maar zelfs het dichtdoen van deuren/kasten bij de buren, leegschrapen van een bakje yoghurt, hard lachen/hoesten kun je goed horen.

we zouden graag de slaapkamers in ieder geval en wellicht de woonkamer goed willen isoleren, maar ivm contructie van de doorlopende balken weten we niet goed waar te beginnen/hoe dit aan te pakken.

Uiteraard willen we het zelf wel proberen, maar even geen idee hoe dit het beste te doen om zoveel mogelijk geluid te verminderen. ik lees overal dat het zo secuur mogelijk moet!
En eigenlijk zouden we het ook wel willen uitbesteden, maar op internet kan ik ook geen goede bedrijven vinden die dit soort werk doen. wie o wie heeft er tips voor dit soort klussen in omgeving van utrecht?
 

Michiel_H

  • #2
Iedere aannemer of afbouwbedrijf kan dit soort dingen doen. Het principe is om een doos-in-doos constructie te maken. Het gaat je wel wat ruimte kosten. Denk aan de vloer die omhoog komt (let op je trap....), voorzetwanden, verlaagde plafonds..
 

Tol

  • #3
Dank Michiel. Nu het juist zo secuur moet gebeuren vind ik het wel handig als er mensen zijn bij wie het goed is gedaan en wellicht referenties hebben.

ook zo het fijn zijn als iemand eens kan komen kijken hoe het het beste gedaan kan worden.

en domme vraag misschien, maar wat bedoel je met doos-in-doos constructie?
 

Sjaan Smit

  • #4
Dat je als het ware een nieuwe ruimte maakt in de bestaande ruimte...alleen die wordt dan aan alle zijden 10 cm kleiner dan de huidige ruimte...Die maten die ik noem is maar even als voorbeeld hoor en volgens mij hoef je ook niks te plaatsen aan de voor en achtergevel...Snap je het nog?? Ik bijna niet meer... :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu