Geluidsisolatie voor tussenwand

Hullepie

  • #1
Ik wil een wandje plaatsen om een afgesloten ruimte te maken van onze technische ruimte/washok. Nu vind ik het door de WTW en wijnkoelkast die er staan belangrijk om het (enigszins) geluidswerend te isoleren. De slaapkamer is er direct onder namelijk.

Wat zouden jullie me met dat doel aanraden qua isolatiemateriaal welke ook nog interessant is voor de portemonnee?

Betreft de deur denk ik om als alternatief voor verplichte ruimte aan de onderkant t.b.v. de ventilatie, een akoestisch ventilatierooster (Duco heeft er één) in de deur te plaatsen. Waarbij moet ik letten op het materiaal van de deur?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ventileren in de ruimte kun je ook met de WTW... Inpandig een (drukgestuurd) rooster plaatsen heeft geen nut, daar gaat geen lucht doorheen.

Een metalstudwandje met steenwol en gipsplaten houden al veel geluid tegen.
 

Hullepie

  • #3
Het gaat me niet over de luchttoevoer, als we in de ruimte zijn dan doen we de deur open. Het gaat me om de luchtafvoer, daar is nu een ventiel voor bij de WTW welke de lucht afvoert van heel de bovenverdieping (behalve de badkamer die heeft ook een luchtafvoer ventiel).
Er moet dus lucht kunnen naar de ruimte toe.

Ik dacht dus aan zoiets (lijkt me niet drukgestuurd).
 

Hullepie

  • #4
Ben wel bang dat we alsnog geluid hebben met zo’n ventilatierooster. Kunnen we het niet gewoon geluidsdicht maken en dan overdag die deur open? Of zal de WTW dan teveel uit balans raken wanneer de deur wel dicht is? De ruimte waar het over gaat heeft dus enkel een afvoerpunt. Het volgende afvoerpunt is een verdieping lager, in de badkamer.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als je er direct onder slaapt zou ik het contactgeluid van de wasmachine / droger (via de vloer) proberen te verminderen. En het piepje als de machine klaar uitzetten als je hem s nachts gebruikt (als dat kan), want dat hoor je bij sommige machines elke 5 minuten.....
 

Hullepie

  • #6
Wasmachine en droger zet ik niet aan ‘s nachts, gaat vooral over de compressor brom van de wijnkoelkast.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu