Werkplaats ramen dichtmetselen/geluidsisolatie

Picobello

  • #1
Goedemiddag/avond/ochtend medeklussers,

Ik ben bezig met plannen te maken zodat ik van het voorjaar hopelijk beetje door kan knallen met de werkzaamheden.
Dit is het idee:
Mijn werkplaats van 50m2 (5,5x9,5 meter) moet tevens dienen als een ruimte voor feestjes e.d.
De kozijnen 4 beneden/4 boven zijn aan vervanging toe en boven zullen er kunststof kozijnen komen en geluidswerend glas om het geluid ook daar zoveel mogelijk te dempen.
Om eventueel de kosten te drukken dacht ik eraan de ramen beneden dicht te metselen wat bovendien véél effectiever is tegen geluidsoverlast naar buiten toe (muziek/bass geluiden)
De ramen zijn ongeveer 70x90 cm zo uit mijn hoofd geschat. Nog mensen ervaringen hier met geluidwerendglas i.c.m. kunststofkozijnen en in hoeverre dat geluid fatsoenlijk tegenhoudt zodat buren eventueel geen last hebben van hardere muziek inpandig? (dacht er eventueel nog aan om zware raamluiken te maken om eventueel de laatste (lange) geluidsgolven zoveel mogelijk te dempen, maar dan wordt het wel duur en bovendien kunnen die raamluiken nog wel eens in de weg gaan zitten bij bepaalde ramen.

Hoe kijken jullie hier tegenaan? Punt is wel dat als ik bezig met met zaag/schuur werkzaamheden dat er allemaal zaagsel/stof deeltjes door de lucht slingeren welke dan moeilijk kunnen worden afgevoerd. Ik zou dan enkel nog de deur kunnen opengooien zodat het via de zijberging nog wat kun luchten als ik ook daar de deuren tegen elkaar openzet, maar de troep waait dan lang niet zo makkelijk weg als wanneer ik nu de ramen opengooi natuurlijk. Ik kan boven wel een raam openzetten i.c.m. de deur beneden, maar omdat boven een ´schone´ ruimte is, wil ik daar geen stoftroep doorheen laten luchten.

Zou ik dat soort troep deeltjes met mechanische ventilatie/afzuiger fatsoenlijk weg kunnen krijgen? Is niet de bedoeling dat zo´n afzuiger een flink geluidslek oplevert, anders kan ik net zo goed nieuwe ramen voor terugzetten.

Houten verdiepingsvloer wil ik ook gaan isoleren tussen de balken (160mm opvulruimte). Wat is jullie ervaring eigenlijk met steenwol en houtvezelisolatie? Een hoop mensen hebben het nog altijd over steenwol/glaswol voor geluidsisolatie, maar ik lees berichten/zie filmpjes waaruit blijkt dat houtvezelisolatie superieur is wat betreft geluidsisolatie t.o.v. glas/steenwol. Met de plafondsolatie sla ik dan twee vliegen in één klap, aangezien de ruimte nu niet fatsoenlijk warm te stoken is.

Met vriendelijke groet,

Picobello B.V. ;)
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Picobello schreef:
Punt is wel dat als ik bezig met met zaag/schuur werkzaamheden dat er allemaal zaagsel/stof deeltjes door de lucht slingeren welke dan moeilijk kunnen worden afgevoerd.
Investeer in goede stofafzuiging. Als je een zolder hebt waar je toch niet veel mee doet is dat een prima plek voor een goede afzuiginstallatie.
 

Sander 1972

  • #3
Je buren een goede makelaar adviseren, of uitnodigen als je een feestje hebt.

Is die schuur half steens?
 

Picobello

  • #4
@Walker
Hoe groot is zo'n ding ongeveer? Gaat dan om een ruimte van circa 135m3.
Moet ik dan ook nog iets hebben zodat er verse zuurstof binnen komt als zo'n ding al het lucht afzuigt?

@Sander 1972
De buren hoeven zich geen zorgen te maken hoor, daar ben ik sociaal genoeg voor.

Muren zijn spouwmuren 2x halfsteens waalformaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu