Geluidisolatie muur ondanks trap aan muur

Ron-99

  • #1
Hallo,

Ik heb een rijtjeshuis waarbij de muur met de buren maar een baksteen breed is 10 a 14 cm en heeft dus geen spauw (gebouwd in jaren 30). Het huis is ook vrij smal (3,90) daarom zat ik te denken om geluidisolatie panelen tegen de muur te plakken ipv een voorzet muur te bouwen.

Probleem is dat er een trap in de woonkamer staat die tegen de muur met de buren gebouwd is. Aan de rechter kant van de trap is de ruimte die aan de woonkamer grenst. Zie foto onderaan.

Belangrijkste voor mij is lucht isolatie zodat ik hard gepraat en muziek niet meer hoor. Contact geluid vermindering zoals veroorzaakt door sluiten kastjes en lopen is mooi meegenomen. Tegelijkertijd wil ik niet teveel ruimte verliezen gezien de al smalle woning en omdat ik hetzelfde ook aan de kant van de andere buren wil doen.

1. Heeft het plaatsen van een voorwand überhaupt zin of wordt het geluid van de buren (aan de kant van de trap) net zo hard via de trap door gegeven ongeacht isolatie?
2. Moet de muur aan de linker kant van de trap ook geïsoleerd worden of heeft isoleren van alleen de rechterkant al nut?

Hartelijk dank voor elk advies,
Ron

 

MvanV

  • #2
Het zal wel zachter worden. De trap heeft ook gewicht waardoor er minder geluid doorkomt. Maar het zou inderdaad eenmaal klaar nog best aardig kunnen lekken. Het beste is immers de hele muur. En dan is het zonde van de moeite als het alsnog lekt.

Wel zou je de wand om de trap kunnen maken. Een muur om de trap heen met een deur. gipsplaten tegen balkjes/rachels, en binnenin met zware steenwol vullen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu