Gefreesde sleuf dichtmaken

Gertjan2

  • #1
Voor elektra leidingen heb ik sleuven gefreesd in kalkzandsteen. Deze maak ik dicht met roodband. Nu blijkt dat na droging de aangebrachte roodband sterk is ingeklonken. Om de muur weer strak te krijgen schuur ik hem dan op en breng vervolgens F&F aan.

Is dit de methode of moet het anders? Van een stucadoor hoorde ik dat je de kalkzandsteen moet voorstrijken. Waarmee? en dat je dat ook moet doen voordat je F&F aanbrengt omdat "gips op gips" niet houdt.

Wil je de muur dan kunnen afwerken met een sierpleister, dan zou na het schuren nog een diepgrondering moeten worden aangebracht. Bovendien moet de roodband dan volledig zijn opgedroogd.

Is dit inderdaad allemaal nodig en is er een richtlijn te geven voor hoe lang deze droging ongeveer duurt?

Bij voorbaat bedankt voor een antwoord.
 

Fiesiekus

  • #2
Ik dacht dat gips op gips (roodband op goudband bijv.) zonder meer kan en ook zonder voorstrijk. Kijk anders even of de site van de fabrikant.

Kale mueren worden wel voorgestreken met betocontact, en voor het latexen een diepgronderingsmiddel of verdunde latex.
 

renehi

  • #3
Kalkzandsteen is volgens mij een zuigende ondergrond, dan moet je diepgrond (of stucprimer) gebruiken of de ondergrond bevochtigen om te snelle uitdroging te voorkomen. Roodband/goudband er dan insmeren, dit zal bij uitrdroging inzakken. Eventueel de gaten glad schuren en de stof zoveel mogelijk verwijderen. (zou eventueel ook dit nog kunnen diepgronden om stof te fixeren). Dan FF in 1 een of 2 lagen aanbrengen, hangt er een beetje vanaf hoe diep de roodband is ingedroogd.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Met een plantenspuit de plekken een uurtje vooraf goed nat maken is voldoende, de sterke zuiging wordt hierdoor ook opgeheven.
 

Gertjan2

  • #5
O.k. Is duidelijk.

Ik heb wel op de site van de leverancier gekeken en die zegt dat alleen bij sterk zuigende ondergronden zoals cellen beton een voorbehandeling nodig is. Bij verder zoeken staat er op de site ook een soort gipswijzer (kleine lettertjes!) en daar staat inderdaad dat zowel bij gipsblokken als bij kalkzandsteen voorbehandeling nodig is.

Bedankt voor de reacties
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu