Sleuf in plafond badkamer opvullen en afwerken

Wim7

 • #1
Beste klussers,

Na het stucen is er een niet overal even brede open strook achtergebleven. Zie de fotos.

IMG_20211029_114909.jpg
IMG_20211029_115325.jpg

De rachels en de platen met stuc raken de balk niet. Ik zoek een manier om ook deze ruimte te vullen maar ik zie geen mogelijkheid bevestigingsmateriaal op de balk te monteren waarmee ik wat 'vlees' krijg voor gipsplaat, balk oid. Ook verwacht ik beweging tussen balk en plafond waardoor de de vulstuc kan gaan scheuren. Een idee was de ruimte met pur te vullen, deze op maat snijden, primer en gaas plaatsen en dan roodband op pur en stuc. De voeg balk/stuc dan afkitten. Hierbij aannemend dat de pur het evt bewegen wel kan opvangen. Ik denk dat iemand wel een handiger of nette methode zal weten. Ik ben benieuwd. Alvast bedankt voor het meedenken.
Groet.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Waarom is er al gestuct terwijl het plafond niet af was?
   

  Wim7

  • #3
  Omdat er origineel een houten plint in zou komen. Maar niet alles is helemaal recht dus de kitrand zou gaan varieren tussen 0 en 2 cm. Dus ik zoek andere mogelijkheden.
   

  Eenkhoorn

  • #4
  Je zou een lat van een cm of 5 op het gestucte plafond kunnen bevestigen met een paar mm tot aan de houten balk. Deze ruimte met een anti-crack kit afwerken.

  Breedte van de lat even afhankelijk van het verloop van de kier, lat moet wel voldoende body hebben op het gestucte plafond.

  Oplossing van een lat past prima bij de rest van de ruimte, ik zie ze ook op de andere wand/plafond aansluitingen.
   

  Wim7

  • #5
  Ja, een dunne lat/plint op de stuc heb ik geprobeerd maar daar ontstaat een rafelrand van 0 tot 2 cm naar de balk. Daar kitten ziet er niet uit. De lat buigen (tegen de balk duwen) en de resterende voeg opvullen met kit is ook een optie, maar omdat de lat dan onder spanning komt, moet hij goed vastgezet worden. Ik zie hier geen mogelijkheid voor.
   

  XanderH

  Specialist Elektra
  • #6
  Wat moet ik me voorstellen bij een "rafelrand" tussen lat en balk? Beiden zijn toch niet "rafelig" ?

  color-torn-paper-set-ripped-red-paper-with-white-vector-27121462_copy_1000x302.jpg


  Het enige rafelige wat ik zie is de zijkant van het stucwerk maar daar komt dus die lat overheen??

  Bedoel je niet gewoon dat de balk krom is i.p.v. rafelig? Is het geen optie om een lat met de juiste kromming te zagen?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #7
  Dat stukje verticaal aftimmeren.
   

  Wim7

  • #8
  De balk is iets gezakt. De plint, neem 5 cm breed en niet onder buigspanning gemonteerd, zal als op maat gezaagd, op de uiteinden 3 cm breed zijn, en max 5 cm breed zijn en zal enige welvingen hebben. Niet strak en ziet er niet goed uit (zie img). Dit wil ik strakker proberen op te lossen.
  Ik heb zojuist gekeken of ik 1 cm hoge latten op de balk kan lijmen. Hierin zou ik kunnen schroeven als ik de plint over de lengte buig, midden dus 2 cm geforceerd opschuiven. (zie img). Dit ziet er wel goed
  Image1.jpg
  uit. Kit voor de rest.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu