Ingefreesde pijpen en dozen elektra afwerken

Conradus

  • #1
Ik heb op vele plaatsen in het huis de elektrische installatie aangepast. Daarbij zijn de nodige dozen voor de wcd's en schakelaars verplaast. De gaten voor de dozen zijn uitgefreest en de sleufen daar naartoe zijn uigeslepen .

De ene keer in een kalkzansteen de andere keer in een gewone metselsteen en de ene keer wel een stuclaag en de andere keer niet. Nu wil ik dozen en leidingen gaan vastzetten. De muren zijn kurkdroog. Nu kan ik dat doen met een kalkmortel, roodband of b.v. fix en finishdie elk weer hun eigen verwerkingswijze hebben.

Met mortel gaat het best wel goed maar de muur zal ik dan eerst goed moeten natmaken lijkt me. Bij kalk of F&F zal dat weer juist niet moeten. Het moet straks wel stevig zitten zodat het stucwerk niet van de muur komt. Hoe krijg ik dat voor elkaar?
Graag wat adviezen.
 

Fiesiekus

  • #2
Ik vind gips het prettigst te verwerken en goed hechten op een kalkzandsteen ondergrond. Met troffel een klodder gips in het gat en dan de doos er in duwen. 't Teveel puilde langs de randen eruit en streek ik weg.

De leidingen vullen met spaan en afstrijken. Voordeel is dat de muur dan gelijk stuc- en granolklaar was.
 

Coko

  • #3
Ik heb de dozen en leidingen met snelgips vastgezet, spijkertje gebruikt om de leidingen op de plaatst te houden tijdens het drogen.
Daarna heeft de stucadoor alles opnieuw gestucd
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
3
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu