Geen warm tapwater na ontkoppelen cv functie Remeha Quinta

TimR

  • #1
Dag allen,

Ter voorbereiding op vloerverwarming hebben wij dit weekend de radiatoren in de woning verwijderd. Op de Remeha Quinta ketel hebben we de CV kraantjes dicht gedaan en de cv leidingen ontkoppelt. Vervolgens is de CV functie op de ketel uitgeschakeld via het instellingen menu (A instelling 33). (CV icoontje brand nu rood)

Nu was mijn verwachting dat bij het gebruik van warm tapwater de ketel mij daar alsnog in zou voorzien. Echter komt er geen warm water uit de kraan. De ketel ontbrand wel. Bij opstart van code 2 naar 0. De ketel is ook warm als je de mantel voelt.

Ben ik eens stap vergeten bij het overschakelen? Moet ik nog iets wijzigen of zijn er stappen ter controle uit te voeren? Ketel is gezien de overstap warmtepomp niet onder contract geplaatst.

Bovenstaande is feitelijk, nu nog een paar rand bevindingen die ik niet chronologisch in verhaal weet te plaatsen. Als ik beneden warm water aanzet en naar boven loop kan ik niet de bedrijfscode zien veranderen. Bij bovenkomst heb ik enkele malen de code op 9 zien staan met een temperatuur van 80 graden (tap staat op 40 graden). En bedrijfscode 8 is voorbij gekomen, maar ik kan even niet plaatsen of dit voor of na het uitzetten cv functie was.

Ik hoop dat iemand mij een tip kan geven, dan kan ik na vier dagen weer even douchen :)
 

Auto-Geen

  • #2
Wat is de druk van het CV gedeelte in de ketel?
 
  • Like
Waarderingen: TimR

TimR

  • #3
Auto-Geen schreef:
Wat is de druk van het CV gedeelte in de ketel?
0 bar op de analoge drukmeter op de ketel zelf. Gezien de leidingen zijn ontkoppeld.
 

Auto-Geen

  • #4
Een Quinta maakt warm water met behulp van CV water. Een CV circuit aansluiten inclusief expansievat en overstort ventiel.
 
  • Dit heeft me geweldig geholpen!
Waarderingen: TimR

TimR

  • #5
Ha! ok. Daar zou ik nooit op zijn gekomen :) Een kleine bypass met de beide componenten om de machine te trucen dat hij nog normaal functioneert. Zal er dan ook een vulkraan tussen doen.

Dank @Auto-Geen !
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu