(géén) stelkozijn?

Jvdmast

  • #1
Een aannemer plaatst in het hele huis nieuwe kunststof renovatiekozijnen, waarbij we in de offerte zijn overeengekomen dat dit met stelkozijnen gebeurt.
Nu ontdekken we, nog net voordat alles afgewerkt is en het onzichtbaar wordt, dat er volgens ons geen stelkozijnen worden toegepast.

De kozijnen zijn voorzien van het extra randje wat tegen het stelkozijn aan zou moeten komen.

De aannemer heeft de oude kozijnen verwijderd en de spouwlatten laten zitten.
Onderaan is een nieuwe balk geplaatst waarop de nieuwe kozijnen staan. het gehele kozijn valt binnen de muur, dus het extra randje wat tegen het stelkozijn zou moeten komen sluit nu alleen aan op die balk onderaan en is eigenlijk los aan zijkant en onderkant.
Verder is het kozijn rondom met lange schroeven vastgezet aan de spouwlatten en met pur is de (vrij grote) ruimte afgedicht.
Ik heb geprobeerd het eenvoudig te tekenen in de bijlage.


(van buitenaf is ook nog wel compriband te zien)

Nu moeten we dus in gesprek met de aannemer, wat geen makkelijk gesprek zal worden omdat alles er al in zit en het werk toch al fors is uitgelopen.

Onze grootste vraag is of het redelijk is om te eisen dat alles er weer uit gaat en opnieuw geplaatst wordt met stelkozijnen, of dat er een andere minder ingrijpende oplossing is die toch een betere constructie oplevert dan wat er nu is gedaan?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit gaat buiten de doelstelling van ons forum. Slotje dus.

Tip: Overleg met de aannemer en/of schakel juridische hulp in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu