Geberit toilet blijft doorspoelen

Tmbreuker

  • #1
Omdat deze bleef doorspoelen heb ik het hele binnenwerk (vlotter en spoelmechanisme) verwijderd, schoongemaakt en weer teruggeplaatst. Helaas blijft deze doorspoelen, dus na het doortrekken blijft er een behoorlijke waterstroom. Het maakt niet uit of ik de kleine of grote spoeling kies. Ik heb het probleem nu zover kunnen terugbrengen. Op de foto zie je de twee spoelhendels, de witte spieen en de witte en zwarte afdekplaten heb ik verwijderd. Als ik nu de blauwe spoelhendels met de hand indruk dan zie ik dat de linker niet helemaal goed terugkomt. Dit veroorzaakt het blijven spoelen. Als de hendel met de hand terughaal stop het spoelen. Hebben jullie enig idee hoe ik dit kan verhelpen?

IMG_0219.jpg
 

Dimkal

  • #2
Beste,
Je hebt een 8cm reservoir en die zijn iets gevoeliger voor als er bijvoorbeeld iets scheef of een beetje gedraaid zit. Zorg er voor dat alles netjes los kan bewegen voordat je de bak vult met water. Als het daarna nog een probleem is dan zou je kunnen overwegen om het bodemventiel te vervangen art. 241.290.00.1
Onderdelen voor jouw reservoir vind je hier: https://catalog.geberit.nl/nl-NL/spare-part/SPT_461056
 

Tmbreuker

  • #3
ik heb vandaag een nieuw bodemventiel geinstalleerd maar deze vertoont precies dezelfde kuur. Nog andere ideeen?
grt Tom
 

Dimkal

  • #4
Onder in de bak zit de vangtrechter voor het bodemventiel, misschien zit deze niet goed. Anders zou het nog kunnen zijn dat bij montage van het wandcloset de aansluitpijp naar de valpijp onvoldoende is ingekort waardoor deze spanning geeft op de valpijp. (naar achter duwt) deze spanning kan er ook voor zorgen dat het bodemventiel onder spanning komt te staan.
Beweegt het bodemventiel wel vrij als de bak leeg is? Of voel je dat hij ergens lang schuurt?
1656613227243.png
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Als je zonder dit onderdeel
1656615715091.png

Aan de bediening om hoog trekt (6.1) en zakt ie dan als je links en rechts om hoog trekt
en sluit ie dan ook af?
1656615966823.png
 

Tmbreuker

  • #6
@Dimkal dat moet ik nog even nagaan
@Henk253 ik heb geprobeerd en zonder dat onderdeel zakken links en rechts goed terug nadat ik ze omhoog heb getrokken. Ook als dit 1 voor 1 doe.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Misschien is er iets in dat verwijderde onderdeel(7) dat blijft haken of niet soepel meer kan bedienen, je kunt proberen siliconen spray of vervangen,
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu