Nieuw geberit toilet en inbouwreservoir blijft lekken

Ervanheel

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb al menig toilet geplaatst, maar krijg het vandaag niet voor elkaar. Situatie:

Er is een nieuw geberit UP320 reservoir geplaatst. Alles prima, staat waterpas enz. Vanochtend bedacht ik me even het toilet te monteren. Niets aan het handje, waterleiding netjes gechecked op vuil, afgeregeld op maximale toevoer van water enz.

Toilet geplaatst, emmer water erin. Niets aan het handje. Maar daarna de spoelknop, en in eerste instantie lijkt er ook niets aan het handje. Tot het reservoir weer begint te vullen en het spoelwater uit een gat onder de pot vandaan komt. Ik heb niet eerder zo'n soort gat gezien maar ok.

Ik heb de pot tot vier keer toe van de muur gehaald, rubbers gecontroleerd, aanvoerbuis zelfs opnieuw op maat gemaakt omdat dit vaak een probleem is en ik er nog eentje had liggen, (en ja er zat een paar mm, maar niet noemenswaardig verschil in), maar niets helpt. Vrijwel de gehele lading spoelwater komt onder de pot vandaan, behalve wat in de zwanenhals blijft staan. Gekke is: de afvoer is droog en de aanvoerleiding lijkt ook verder droog te zijn. Ik zie nergens water aan de buitenkant van de leidingen of het rubberen manchet zitten. Het komt echt uit de pot gelopen uit een gat dat voor de zwanenhals zit. Ik zal proberen wat foto's te maken.

Iemand een idee?
 

BigBert

  • #2
.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Scheurtje in de pot?
 

Ervanheel

  • #4
Hierbij wat foto’s van de pot

BE5A7F0C-B9AF-4E0B-8D31-521125F3789F.jpeg
8742AB47-118C-43B6-80C1-3B26469EF437.jpeg 5221D898-4A02-4677-8ED5-7F1DAB622C01.jpeg 98F3BC0E-BC9C-4CB4-98BA-8A60F493E54E.jpeg
 

Ervanheel

  • #5
Scheurtje in de pot zou kunnen, maar zou het er dan zo hard uit lopen? Scheur nog niet gevonden overigens.

Na een spoelbeurt is het geen druppelen, het straalt er gewoon in flinke hoeveelheid uit..
 

Pvr

  • #6
Als het niet tussen het schuim en pot door komt is je pot gewoon niet goed of een barst of bak fout. Dit komt nog wel eens voor. Dus terug met dat ding en een nieuwe vragen.
 

Ervanheel

  • #7
Even de bouwmarkt gesproken waar hij vandaan komt. "Dat gebeurt nog wel eens meneer, brengt u hem maar terug". Schijnbaar een op de zoveel potten heeft een fout in de bak zitten en ik ben de gelukkige. Van de week even omwisselen voor hopelijk een "goede".
 

Ervanheel

  • #8
Ter info, dit bleek de oplossing. Pot geruild, in één keer goed en geen lekkage meer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu