Gat in vloer dicht maken met cement

PdeBruine

  • #1
Hallo allemaal,

Om onder de vloer te komen heb ik een gat in de vloer gemaakt. Omdat dit op nogal een rare plek zit (in de kamer vlak voor de deur) wil ik dit weer dicht maken.
Ik heb nog een zak van 25 kg Composietcement staan. Die wil ik hiervoor gebruiken. Mijn vraag is hoe moet ik dit cement aanmaken?
Volgens de site van de fabrikant moet ik 1 deel cement hebben, 2 delen zand en 3 delen grind. Klopt dit?

Het gat is denk ik 50 x 50 x 10 centimeter, dus er zou 25 liter cement in gaan. Volgens mijn berekening heb ik dan 8,3 kg cement nodig, 16,6 kg zand en 25 kg grind, klopt dit zo'n beetje? Hoeveel water heb ik nu hier bij nodig? Als ik de site goed begrijp heb ik 4 liter water nodig.

Ik heb verder geen cement molen (lijkt me ook niet nodig voor deze hoeveelheden) maar is dit handmatig nog een beetje te mengen? Of ben ik beter af om een zak kant en klaar cement te kopen?

Verder wil ik onder het gat 2 balkjes maken en daar een stuk multiplex op leggen om het cement op te storten, is dit stevig genoeg?

Voor de stevigheid heb ik een stuk betonnet en wat stukken betonijzer. Die stukken beton ijzer wilde ik een stukje in de bestaande vloer boren om zo de vloer stevig te maken. Verder wilde ik het betonnet erin verwerken. Maar moet dat betonnet onderin het cement komen, of in het midden of maakt dat niet uit waar dit precies zit?

Graag jullie hulp bij deze klus.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wie zijn wij om de voorschriften van een fabrikant in twijfel te trekken ?

Mengen van de beton kan in een speciekuip met een bats.

Het plankje met de twee balkjes moet kunnen mits ze stevig genoeg zijn.

Het ijzernet plaatsen op zo'n vier cm van de onderkant.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu