Rechthoekig gat dekvloer dichtmaken

Pvb2

  • #1
In mijn cementdekvloer zitten een aantal rechthoekige gaten/sleuven van 30x10 cm (circa 5 cm afwerkvloer) die afgedekt zijn met een vastgekitte stalen plaat (zie foto). Bouwjaar woning 1973. Ik heb geen idee waar die gaten/sleuven voor dienen. Hoe dan ook wil ik er een pvc vloer overheen laten leggen.

Optie 1: Gewoon egaline over de stalen platen (eerst primer)

Optie 2: Een ytong blok op maat zagen en er in plaatsen. Ruimte bovenkant gat tot bodem kruipruimte is ongeveer 45 cm. Bodem kruipruimte is hard. Of is het probleem dat de vloer dan niet meer zweeft en het blok uitzet/krimpt, dus scheurvorming?

Optie 3: Plankje door het gat steken. Aan de zijkanten van de binnenkant van de sleuf een paar gaatjes boren en er een paar draadeindes insteken. Plankje omhoog houden met touw of zoiets en het gat vullen met specie. Later touwjes afknippen.

Optie 4: Aan de zijkanten van de binnenkant van de sleuf een paar gaatjes boren en er een paar draadeindes of schroeven erin. Een plankje op de draadeindes of die schroeven leggen en specie op het plankje gieten.

reacties en eventueel andere suggesties? Alvast heel erg bedankt

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Idd. met een plankje zoals u schrijft.
Het hoeft niet met een touwtje maar kan ook met een latje over het gat en er een lange schroef in draaien, dat is wat steviger, de schroef kunt u naderhand weg slijpen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de functie van de klepjes. En of dat nog bruikbaar is / moet blijven.
 

Pvb2

  • #4
@Jan: Zijn draadeindes of andere wapening noodzakelijk of is dat met zo'n klein sleufje niet nodig en is het voldoende om de zijkanten van het sleufje aan te branden.

@IJkenhout: Ze zitten in alle ruimtes langs de ramen op 20 cm afstand van de muur. Zouden het uitsparingen kunnen zijn voor een soort mini convectorputten?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Waarschijnlijk heeft er vroeger heteluchtverwarming in deze woning gezeten, welke later is vervangen voor radiatoren.
 

Pvb2

  • #6
@Hessie: Ik heb de bouwtekeningen opgevraagd bij de gemeente en in daarin wordt inderdaad gesproken over "sparingen t.b.v circulatie verwarmingslucht" in een funderingsmuurtje en "doorvoer:toevoerkanaal luchtverwarming" in de vloer en "ruimte t.b.v. toevoerlucht verwarming" onder de vloer. De rechthoekige sparingen in de vloer staan trouwens niet op de bouwtekening maar zijn ongetwijfeld voor de ventilatieroosters. Er liggen geen pijpen onder de vloer dus ik denk niet dat er ooit luchtverwarming daadwerkelijk is toegepast.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Dan kan je ze met gerust hart dichtmaken :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu