Gat in beton+houten verdiepingsvloer dichten

Koolmeesje

 • #1
Bij het verbouwen van onze, op de 1e verdieping gelegen badkamer zijn we tegen een gat opgelopen in de vloer (onder het oude bad). Dit gat is ca 30x30 cm groot en gaat dwars door de gehele vloer heen, die bestaat uit een betonlaag van ca 8 cm op plastic op een houten vloer van 2cm. Ik kijk nu dus vanuit de badkamer zo de woonkamer in (het verlaagde plafond daar is er ook uitgehaald om de afvoerleidingen te kunnen plaatsen).
Wij gaan de indeling van de badkamer veranderen waardoor het gat deels in het looppad komt en moeten het dus dichtmaken.

bij de plaatselijke bouwmarkt en bouwmaterialenhandel wist men niet echt raad en de verbouwing loopt hierdoor al uit, dus ik hoop dat jullie raad weten.

Ons idee is inmiddels na veel wikken en wegen: Van onderaf een houten plaat (18mm hardboard multiplex) met voldoende schroeven tegen de onderkant van de houten vloer schroeven. Het gat vullen met op maat gezaagd ytongblok 5cm met daarbovenop een laag lichtgewicht beton van 5 cm. Daarbovenop komt de vloerverwarming en de egalisatie die ook in de rest v/d badkamer komt en natuurlijk de tegels.

de bouwmaterialenhandel dacht aan een laag pur met daarbovenop beton(om het totale gewicht laag te houden) maar twijfelde samen met ons aan de stevigheid van deze constructie.

Jullie mening over de wijsheid van deze oplossing en eventuele alternatieve oplossingen worden zeer op prijs gesteld!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Aan de zijkanten van het gat wat gaten boren en daar stukken betonijzer in steken.
  De opening van onderen afdichten en beton in het gat storten.
   

  Koolmeesje

  • #3
  Bedankt voor het meedenken :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu