Gat in keldervloer dicht maken, opkomend grondwater. Wat nu?

Gijs33

 • #1
Beste klussers,

Ik heb de fundering van mijn schouw weggehaald. Deze was tegen de keldermuur opgemetseld. Nu blijkt de betonvloer van de kelder om de schouwfundering heen te zijn gestort en heb ik dus een gat in mijn keldervloer. Ik wil dit gat in mijn keldervloer graag dichten, echter staat het grondwater zo hoog dat mijn kelder nu om de paar uur blank staat. Ik kan het grondwater wegzuigen maar het loopt vrij snel weer vol (haal er nu 10 emmers per 24 uur uit). Hoe kan ik het gat dichten? Ik heb gehoord van onderwaterbeton dat uithardt onder water? Het is een klein gat (70x20 cm) dus een vrachtwagen laten komen met speciaal beton is een vrij gecompliceerde en dure oplossing. Heeft iemand ervaring met een dergelijk probleem? Ik ga komend weekend 4 dagen op vakantie en wil het probleem heel graag van te voren oplossen! Bij voorbaat dank voor jullie reacties.

groeten Gijs
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  10 emmers is niet zo heel veel dus de waterdruk zal wel mee vallen.
  graaf het gat eerst verder uit tot ca 15 cm onder de keldervloer en stort dit dan tot de onderkant van de vloer vol met beton.
  na verharding is het gat dan provisorisch afgesloten

  vervolgens maak je de randen goed schoon lijm stekken in de vloer. breng een wapeningsnetje aan en stort de vloer dicht.

  mocht het dan nog lekken zal je het moeten (laten) injecteren.
   

  Ralph

  • #3
  Als aanvulling op Boertje kan je beter ook een zwelbandje er in maken. Dan heb je de lekkage via krimpscheuren al opgelost.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Snelbeton is ook een soort onderwaterbeton. Daarna eventueel nog een laag normaal erop.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu