Gat in dekvloer dichtmaken

Tom345

Specialist Elektra
  • #1
I.v.m. een lekdetectie is er een gat geslagen in mijn zwevende dekvloer (zie foto).



Het duurt nog een tijdje tot de parketlegger komt en ik wil het gat ondertussen al een beetje vullen, zodat er straks alleen nog maar drie millimeter egaline overheen hoeven, om het glad te krijgen. Ik heb nog Roodband staan. Kan ik die hiervoor gebruiken of moet het speciale cement zijn?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Niet met roodband een vloer bij smeren.
Gebruik daar zand en cement voor.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #3
Bedankt voor je reactie, Peter.

Ik ga van de week eens in de bouwmarkt kijken. Neem aan dat ik er zowel zand en cement kan krijgen en dat de verhouding zand/cement op de verpakking staat.
Hoop dat er ook kleine hoeveelheden verkrijgbaar zijn. Van werkzaamheden vroeger bij mijn ouders thuis herinner ik me dat die cementzakken altijd 25 kg waren.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je kunt ook zakken met voorgemengt zand/cement krijgen.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #5
Nou dat was makkelijk. Ze hadden er zelfs speciaal spul voor het repareren van zandcement-dekvloeren en dat in pakken van 5 kg. Bedankt iedereen
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #6
Hier het resultaat:



Ik had net te weinig cement. De laatste centimeter moet de parketlegger dan maar met egaline doen.

De eerste drie dagen had ik de reparatieplek met folie afgedekt. Er stond in de handleiding dat je dat moet doen, maar niet hoe lang. Hoop dat drie dagen voldoende is. Het voelt in ieder geval stevig aan.

Hoe lang moet ik dit nu laten drogen? Ik las in een andere post dat je één week per centimeter hoogte moet aanhouden. Maar geldt dat ook voor zo'n kleine reparatie?

Wat ik me verder afvraag is of ik nu al mijn verwarming weer aan mag zetten. Zoals gezegd, lopen er verwarmingsbuizen onder de reparatieplek. De lente laat het wat afweten op het moment en het is niet echt warm in mijn huis nu.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu