Waterdicht maken van gat rondom pijp

Tom1986

  • #1
In de kelder zit een buis voor het aanzuigen van lucht van buiten. Door hoog grondwater loopt er water tussen het gat in de kelder en de plastic pijp. Dat is door de aannemer dicht gekit maar nu sijpelt er nog steeds water langs naar beneden. Hebben jullie een idee hoe ik de ruimte tussen t beton en de pijp waterdicht kan maken?

groet!
Tom
IMG_6358.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Hoe diep ligt de pijp aan de andere kant van de kelder wand tov het maaiveld?
 

Tom1986

  • #3
Beste Walker,
ik verwacht op zon 50-80 cm onder het maaiveld. Daarna gaat de pijp direct verder de grond in.
 

Tom1986

  • #4
Idee is nu om de huidige kit te verwijderen en te vervangen voor bijv zwembad kit. Maar t liefst zou ik iets hebben wat iets uitzet zodat de ruimte tussen beton en pijp echt goed wordt gevuld. De ribbels in de blauwe leiding maken dat lastig. Zeker als het water hoog staat zoals nu en er van buiten druk op komt.
 

Tom1986

  • #6
Snap je redenering maar van buiten kom ik er helaas niet meer bij omdat het een kleine prefab kelder is in het midden van de woning.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Kun je de blauwe ring verwijderen? Er zijn namelijk speciale doorvoeren voor drukkend water. Zoek op 'klemdichtring'.
 

Tom1986

  • #8
Mooie tip! De blauwe ring is eigenlijk het van de pijp die onder de grond loopt, dus niet een losse ring. Die metalen pijp zit weer in zodat er een slang voor de WTW unit op aangesloten kan worden. Het lijkt er op dat die kneldichring rondom meer ruimte nodig heeft dan ik heb. Het is maar een paar millimeter. Die blauwe pijp loopt overigens ook in een spiraal, wat het ook niet makkelijker maakt om goed af te sluiten .
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu