Betonnen muren vol met gaten

Thommy

  • #1
Beste mensen,

Mijn moeder heeft de sleutel gekregen van haar nieuwe huurwoning. De woning is uit 1981 en dus al ruim 40 jaar oud. In die tijd zijn de betonnen muren in deze woning nooit geëgaliseerd. De muren zitten vol met gaten van soms meer dan een cm diep, die (volgens mij) zijn ontstaan bij het gieten van het beton tijdens de bouw. Zie de foto's om een beeld te vormen.

We hebben 2 ideeën voor de muren:

- De muren egaliseren en structuurverf aanbrengen om de laatste oneffenheden te maskeren. Dit geniet de voorkeur, aangezien dit sterker is dan behang.
- Behangen met glasweefselbehang. Dit zal de gaten maskeren. We twijfelen alleen of we de gaten in de muren blijven zien als we de muren niet egaliseren.

Welk middel is aan te raden om de gaten op te vullen? Zo'n klein potje met muurvuller van de bouwmarkt zal het niet gaan lukken. Ik heb iets gehoord over Fix & Finish, is dat mogelijk een bruikbaar middel?

Ik ben benieuwd naar jullie adviezen.

20231013_150811.jpg 20231013_150818.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou hier de wit/oranje emmers met 'Reno' pasta voor gebruiken. Met een plamuurmes en een pleistertroffel samen kun je meters maken en toch de gaten goed vullen en afstrijken. Na drogen licht schuren en primeren (beton-contact) voordat je structuurverf aanbrengt.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
elk vulmiddel is hiervoor in principe bruikbaar
f&f gaat erg snel mits je er enige ervaring mee hebt.

maar de gaten appart vullen is makkelijker als het de eerste keer is.
 

Thommy

  • #4
Uiteindelijk heb ik de gaten gevuld met Gyproc vulpasta. Renopasta hadden ze niet bij mijn bouwmarkt. De vulpasta had de structuur van (te stijf) opgeklopte slagroom. Het spul was met een plamuurmes eenvoudig in de gaten te stoppen en de overtollige vulpasta liet zich eenvoudig verwijderen.

We hebben besloten om de muren te gaan behangen, dus de muur hoeft niet volledig vrij te zijn kleine gaatjes zoals de zogenaamde pinholes. Daarom besloten F&F achterwege te laten voor deze klus.

Nadien de muren licht opgeschuurd en in de dekkende voorstrijk gezet.

VideoCapture_20231125-020120.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu