Gaat het gas veranderen ?!

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Zolang de wobbe index gelijk blijft, en daar streeft men altijd naar zullen wij er geen last van ondervinden.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #3
Meer weet ik er nog niet van echter dat het ging veranderen is allang bekend.

Slochteren raakt op zei ik dan,jij bent gek was het antwoord.

We modderen nog wat aan met de russen maar hoelang nog, ook is er vorig jaar in Israel een geweldige hoeveelheid aardgas gevonden die samenstelling is mij ook nog niet bekend,men wil ook deze proberen onder druk vloeibaar te maken en dan te verschepen .

normaliter is slochteren over 20 jaar op - en dan hebben we nog een paar kleine putjes in de Noordzee .

Dus we zijn het er nu wel overeens dat er wel wat moet gaan gebeuren-het komt steeds dichterbij .

Ombouwen ? ik denk dat ze dit nog wel kennen uit de jaren 50 -ze konden de monteurs niet aangesleept krijgen vanuit stadsgas naar aardgas.
Maar niet in paniek raken-het kan nog even duren dus .

Vergeet niet dat sinds die tijd de welvaart in nederland een enorme groei heeft gemaakt (door slochteren) maarja die is dus binnen afzienbare tijd leeg .
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Elk gasveld heeft zijn eigen kwaliteit gas. Op dit moment wordt de kwaliteit van het aardgas gelijk gehouden door het gas dat uit de kleine velden komt te mengen met gas uit het slochterenveld.

Dit is ook de reden waarom er voorang gegeven wordt aan de winning uit de kleine gasvelden. Deze kun je alleen rendabel exploiteren als je kunt mengen met slochterengas.

De druk in het slochterenveld loopt terug, waardoor er minder gas gewonnen kan worden en mengen dus lastiger wordt. Doordat er ook steeds meer gas geimporteerd moet worden, betekend dit dat de kwaliteit van het gas meer gaat wisselen. Daar zullen de ketels op aangepast moeten worden.

Overigens is het aardgas niet in een keer op, het wordt alleen steeds moeilijker om tijdens grote vraag voldoende te kunnen produceren. Van de oorspronkelijke kleine 3000 miljard kuub in het slochterenveld, is naar schatting nog een 1000 miljard kuub over.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Ach wie weet, en hebben we over 20 jaar allemaal wel een kleine kernreactor in huis.
Dan hebben we dat gas helemaal niet meer nodig. :mrgreen:
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #6
De energievoorziening si nog veel te vanzelfsprekend. Het gaat echt een probleem worden. Olie komt als eerste, vervolgens gas en ook andere grondstoffen raken op.

Niet te veel aan denken dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu