Fundering voor een houten tuinschuur 24m²

Veenie

  • #1
Hallo,

al een tijdje rond gekeken op dit forum en andere foras met betrekking tot wat nou een beste optie is voor een vloer / fundering onder een tuinschuur / blokhut.

In mijn achtertuin kan ik helaas niet heien maar gelukkig verzakt de grond bijna niet in de buurt waar ik woon zover ik met het oog kan waarnemen.

Echter ik wil een hobby ruimte realiseren in mijn achtertuin van ca 6x4 meter. Een redelijke ruimte dus. Nu zat ik zelf te denken aan een betonplaat van ca. 10cm diep op een zandbed (aangetrild) van ca 25cm diep. Dus een totale diepte van 30cm uitgraven (5cm boven maaiveld).

Echter zit ik nog met een aantal aanvullende vragen.

Kan ik het beste gewoon een simpele plaat beton storten met wapening of de randen wat dieper in het zandbed laten steken zodat er een rand ontstaat (ondiepe vorstrand dus geen 60cm).

Ook hoe kan ik de vloer enigszins isoleren? Dit omdat het toch een werk omgeving wordt en ik ook de vochtigheid binnen perken wil houden in verband met de machines (draai, frees, cnc machines.).

door de bomen met alle verschillende funderingen zie ik het bos niet meer

wie kan mij hierin adviseren? Er kunnen helaas geen grote machines bij mijn tuin komen dus veel al zal handwerk worden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zijn heimachines die door een voordeur passen. Als het een licht gebouw wordt (dus niet volledig gemetseld), dan is een vorstrand meestal voldoende. Er is hier al veel over geschreven, ook over het isoleren ervan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu