Betonfundering voor schuur

Megavolt

  • #1
Hallo,

Ik wil een fundering op staal maken voor mijn schuur (2.6x4.4m) maken. De zandlaag zit heel hoog.

Nu zit ik met het volgende probleem. Mijn schuur is ca 40m van de weg af, dus beton met een betonwagen is een probleem. De steeg is te smal en door de weeks kan ik niet genoeg mensen regelen om met kruiwagen heen en weer te rijden. Een altenatief zou een betonpomp zijn. Maar dan wordt het al heel snel 1000+ euro voor het storten.

Dus ik ben aan het bedenken of ik het niet met de hand kan doen. dan kan het ook in het weekend. De vraag is een beetje hoe hou je het onder de 1000 Liter per beton batch.
Daarom zit ik een beetje te denken aan een broodjesvloer. Ook omdat ik aan gratis ligger kan komen(gebruikt).

Nu zat ik te denken om aan het begin en eind van mijn schuur een gluuf te maken waarop de broodjesvloer balken op liggen. Waar ik alleen zorgen over maak krijg je dan niet een te grote punt belasting om de grond met verzakken als gevolg.

Of heb je een andere suggestie?

Bedankt!
 

Greenies

  • #2
Hoe ga je het zand, grind en cement naar achteren krijgen?
Lijkt mij net zo veel moeite als het beton uit een vrachtwagen. En dan moet je het nog gaan maken.

Je hoeft echt geen tien man te hebben voor dat vloertje.
En 40m valt toch nog wel mee...

En het aantal kruiwagen ladingen ook. Beetje logisch plannen (twee man heen en weer lopen, eentje afwerken) en je komt naar mijn idee al een heel eind.

Ook hoeft het beton er niet binnen 5 minuten in te zitten. Zo snel hard het ook niet uit.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Er zijn meerdere manieren om een fundering te maken. Zeker voor een schuurtje zijn de mogelijkheden uitgebreid. Zelfs zonder beton is mogelijk. Qwa vloer kan je bv. kiezen voor een droogbouwsysteem. Of zoals genoemd een broodjesvloer. Als de druk te hoog wordt betekent alleen dat je fundering te smal is.

Als je toch beton gaat kruien, meldt dan van te voren dat het wat langer kan duren. Ze kunnen wat vertrager toevoegen (ook aan de chauffeur) ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu